Helyi közélet

2008.07.07. 12:18

Tartalmas tanulmányi évet zártak

<p>Debrecen - Nemzetközi érettséginek adhat helyet a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, ha a genfi vizsgálócsoport megfelelőnek találja a feltételeket.</p>

Az országban ez lenne a második ilyen intézmény, ahol az utolsó két tanítási évben, angol nyelven készítenék fel a diákokat a vizsgára – többek között erről is beszámolt Pappné Gyulai Katalin, az Oktatási Osztály vezetője a 2007/2008-as tanév záróértekezletén.

A gyűlésen elhangzott továbbá, hogy az elmúlt tanítási időszakban minden öt éves, óvodás gyermeket megvizsgáltak, hogy az iskolakezdésig – az egyéni fejlesztési terv szerint – felzárkóztassák őket.

Ehhez hasonlóan a negyedikes tanulók tudását is felmérték, ezáltal kiszűrve a tehetséges diákokat, hogy azután a Tehetségközpont keretében szakemberek bevonásával foglalkozhassanak velük.
Megtudtuk még, hogy szeptembertől emelt szintű oktatás kezdődik az Epreskerti Általános Iskolában, emelt szintű angol nyelvoktatás a Szoboszlói Úti Általános iskolában, illetve a Gönczy Pál Általános Iskola ökológiai oktató farmként fog működni, ahol a város tanulói megismerkedhetnek a népi mesterségekkel is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában