Helyi közélet

2016.10.02. 17:51

A közösségért számlálnak

Debrecen - Eseménytelenül telt a vasárnap az általunk megkérdezett körökben.

Debrecen - Eseménytelenül telt a vasárnap az általunk megkérdezett körökben.

Csalódottságának adott hangot Kovács Aretina, a Jánosi utcán tevékenykedő szavazatszámláló bizottság elnöke, akit vasárnap délután négy órakor kerestünk. Sokkal több résztvevőre számított, s remélte, hogy az utolsó órákat még kihasználják a debreceniek. A polgármesteri hivatal egykori dolgozója megfogalmazta, miért vállalja efféle feladatot már 18 éve: „Kötelezettségemnek érzem, hogy segítsem a várost, amiben csak tudom. A szervezési főosztályon a központi iktatóban közel húsz évig munkálkodtam, ugyan már három éve nyugdíjas vagyok, örömmel járok vissza, ha szükség van rám. A férjem is az önkormányzatnál munkálkodik, gépkocsivezető.” A hétköznapok sem telnek láblógatva, ahogyan mondta, a kerti teendőknek vége-hossza nincs. Ha pedig a lányai otthon vannak, akkor igyekszik a kedvencüket tálalni nekik. Egyikük a fővárosban él, jogászként dolgozik, a másik – aki szintén az urnák körül segített vasárnap – hamarosan befejezi felsőfokú tanulmányait szláv szakon.

Dr. Aradi Csaba közösségi ember, épp ezért Józsán – ahol a számláló bizottság elnökeként tevékenykedett vasárnap – számos eseményen vállal szerepet, szívesen nyit meg kiállításokat, tart előadásokat. A 72 éves, címzetes egyetemi docenst motiválta abban is, hogy a népszavazáson segédkezzen. „Ökológus vagyok, egész életemben a természetvédelemmel foglalkoztam. A sűrű politikától mindig távol maradtam, de a magam véleményem megvolt a világ dolgairól” – szögezte le, hozzátette: vasárnap semmi kirívót nem tapasztalt a körben. A Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója érdeklődésünkre felelve elmondta: a lányával és annak családjával él, sok időt tölthet együtt két fiú és egy lány unokájával, és ha teheti a daruvonulást csodálja.

HBN–HABE


Kvótareferendum - Kósa: a népszavazásnak mindenképpen lesz közjogi következménye

Debrecen - A népszavazásnak a részvételi aránytól függetlenül mindenképpen lesz közjogi következménye - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, miután vasárnap Debrecenben leadta szavazatát.

 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában