hasznos információk

2019.09.17. 14:39

Október 1-től pályázhatnak a civilek a NEA-támogatásokra

Szeptember 17-én kedden debreceni állomásához érkezett a „CIVIL INFO – NEA 2020” című országos tájékoztató programsorozat. A Megyeháza Árpád termében megtartott eseményen jelen volt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is, aki elmondta, a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020. évi pályázataira 2019. október 1-jétől lesz lehetőség pályázniuk a civil szervezeteknek.

Fotó: Molnár Péter

Szeptemberben az ország számos pontján tartottak és tartanak előadásokat a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság munkatársai annak érdekében, hogy a civil szervezetek részletes, pontos tájékoztatást kapjanak a NEA pályázatairól, a civil területet érintő aktualitásokról.

A „CIVIL INFO – NEA 2020” című országos tájékoztató programsorozat debreceni állomásán kedden, a Megyeháza Árpád termében Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020. évi forrásaira 2019. október 1-jétől lesz lehetőségük pályázni a civil szervezeteknek. Hozzátette, a következő évben mintegy 2 milliárd forinttal több pályázati forrás áll rendelkezésre; míg 2019-ben 5,9 milliárd forintból, jövőre 7,7 milliárdos keretből gazdálkodhatnak.

Az érdeklődőkkel szinte teljesen megtelt teremben Debrecen alpolgármestere, dr. Széles Diána elmondta, a városban kiemelkedően aktív civil élet zajlik, rengeteg – több mint 1600 – civil szervezet működik, akik mind értékes munkát végeznek, mellyel színesítik a város életét. Ezen szervezetek működését, munkáját pedig a NEA pályázati lehetőségei nagy mértékben segítik.

Az élvonalban

Megyeszerte mintegy 3500 civil szervezet van, azzal, hogy ebből Debrecenben 1600 működik, a cívisváros országos szinten is az élvonalban van – tette hozzá elismerően Szalay Bobrovniczky Vince.

Dr. Kecskés Péter főosztályvezető elmondta, évről évre nő a NEA által a civil szervezetek számára nyújtott támogatás összege, mely annak is köszönhető, hogy a kormány az adózók által fel nem ajánlott 1 százalékokat a NEA alapjába helyezi. Hozzátette, 2019-ben Hajdú-Bihar megye részesedése a pályázatokból majdnem elérte a 245 millió forintos összeget.

 

A fórumon a folytatásban több előadás is elhangzott, melyek során praktikus tanácsokkal segítették a civil szervezetek abban, hogy eredményesen tudjanak pályázni a 2020. évi NEA forrásokra.

LB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában