oktatás

2021.05.09. 18:01

Böszörményi diákok előtt is nyitva áll a „Maradj Hajdú-Biharban” ösztöndíjpályázat

Fotó: Horváth Tamás

Hajdúböszörmény diákjai is jelentkezhetnek arra az ösztöndíjpályázatra, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat „Maradj Hajdú-Biharban” címmel írt ki a közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok számára. Erről tartott sajtótájékoztatót Kiss Attila polgármester, aki elmondta azt is, hogy Hajdúböszörményben ez a harmadik fajtája a fiatalok előtt nyitva álló pályázati lehetőségeknek.

Az egyszeri támogatási összegre való jogosultság feltételeit Bertalan Imre polgármesteri referens ismertette.

Fotó: Horváth Tamás

Kiemelte, a pályázati anyag a város honlapján is közzétették. Egyébként 16 és 27 év közötti középfokú, illetve felsőfokú oktatásban részt vevők pályázhatnak, amelyhez szükséges, hogy rendelkezzenek iskolalátogatási igazolással, állandó böszörményi lakóhellyel, az előző lezárt félév eredményét is csatolni kell, illetve a pályaképük, jövőbeli elképzelésük kifejtését is be kell adniuk a dokumentumok mellé. A pályázaton egyszeri 50 ezer forintos támogatás nyerhető el diákonként/hallgatónként. A pályázatokat június 4-éig lehet benyújtani.

Szarvas-Szabó Kata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában