Elismeréseket adtak át

2022.09.02. 16:03

Idén rendhagyó módon, kétnapos programsorozattal ünnepli Hajdúsámson a városnapját

A Hajdúsámsoni Ízek Fesztiválja és Városnap első állomása a Városi díjak átadása volt ünnepélyes képviselő-testületi ülés keretében a múzeum kiállítótermében. Díszvendégként fogadta a város vezetősége az erdélyi testvértelepülés, Csíkszentdomokos delegációját, akik néptáncukkal kedveskedtek a nézőközönségnek.

Forrás: Önkormányzat-archív

Az önkormányzat minden évben kitüntető díjak adományozásával kívánja méltó módon kifejezésre juttatni elismerését, nagyrabecsülését és köszönetét mindazoknak, akik a helyi közügyek, valamint a közérdek valamely területén kimagasló teljesítményt nyújtottak, illetve a település érdekében több éven át kiemelkedően munkálkodtak, tevékenységükkel hozzájárultak Hajdúsámson szellemi és anyagi értékei gyarapodásához, hagyományai megőrzéséhez. Érdemeiket a képviselő-testület az utókor számára megörökíti és a jövő nemzedékei elé példaképül állítja.

Az elismeréseket a méltatások után Antal Szabolcs polgármester adta át.

Közművelődési díjban részesült Vincze Tamás közművelődési munkatárs, aki több éve az iskola, az óvoda munkáját segíti, elsősorban hangtechnikai, fotózási és kiadványszerkesztői tudásával segíti a rendezvényeket, a közéletet.

Dr. Vajna Zsolt állatorvos vehette át az Egészségügyi díjat példaértékű hozzáállásával az állatok iránt, szívvel-lélekkel vesz részt a kóbor kutyák elleni küzdelemben és szorosan együttműködik a helyi ebrendésszel.

A Vállalkozói díjat a Démaker Kft., Martyin János és családja kapta. Támogatják a város fejlesztéseit, a rendezvényeket. Önzetlenül álltak az ukrajnai háború elől menekültek megsegítésében.

Bereczkiné Barta Éva polgárőrt részesítették a Közbiztonsági díjban. Több, mint 10 éve tagja a Hajdúsámsoni Önkéntes Polgárőr Egyesületnek. Kialakította az „Őrszem Mozgalmat”, ha kell, ebédet visz az időseknek, ifjú polgárőröket nevel ki az utánpótlásnak, rendszeresen részt vesz a kóbor kutyák felkutatásában.

A 11 éves fitnesz bajnok Toók Abigél vehette át a Sport díjat. Számtalan nemzetközi verseny győztese a fiatal tehetség, háromszoros világbajnok.

A Közéleti Személyiség díj birtokosa Bujdosó Tibor iskolaigazgató lett. Szorosan együttműködik az önkormányzattal, a helyi értékek felkutatásában, megőrzésében, továbbadásában, az ünnepségek lebonyolításában. Igazi lokálpatrióta, az ő kezdeményezésére indult el a mára már országos hírnevű Martinka-Trail terepfutóverseny.

Balázs Erika köztisztviselő érdemelte meg a Közszolgálati díjat, a Polgármesteri Hivatal humánpolitikai ügyintézője. Munkavégzését hozzáértés, lelkiismeretesség és megbízhatóság, naprakész jogszabályismeret, feddhetetlenség, kiemelkedő problémamegoldó képesség jellemzi.

Az ünnepséget megtisztelte Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, aki köszöntőjében kiemelte, hogy egyik legfontosabb dolog az életben, hogy mindig legyen alkotó ember. Mindig is voltak és lesznek nehézségek, de mindig legyen az embernek célja. Elnök úr az ünnepi gondolatok megosztása után átadta Hajdú-Bihar megye jelképes puzzle-jét Antal Szabolcs polgármester számára az összetartozás jegyében és minden díjazott számára egy ajándékcsomagot.

A fesztivál és városnap első napja koncertekkel zárult az Epreskerti Rendezvénytéren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában