Jubileum

2023.05.15. 16:12

Képeket várnak a varázslatos Hortobágyról

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Hazánk első nemzeti parkja 2023-ban ünnepli alapításának 50. évfordulóját. Természeti értékei a múltban és a jelenben is legendásak. Európa közepén egy olyan egyedi tájat őriz a nemzeti park, melynek párja nincs: „egy darab Ázsia Európa szívében”.

hortobágy, fotópályázat, varázslatos hortobágy, hortobágyi nemzeti park
Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Az évforduló alkalmából a „Varázslatos Hortobágy” fotópályázatra olyan természetfotókat várnak, amelyek hűen mutatják be a Hortobágyi Nemzeti Park élővilágának biológiai sokszínűségét, fókuszban az ott élő állat- és növényvilággal, valamint bemutatják a hortobágyi tájakat és természeti jelenségeket, továbbá a világörökségi helyszínen máig élő pásztorkultúrát és hagyományos állattartáshoz kapcsolódó életképeket, portrékat és emberi sorsokat ábrázoló képeket, fő fókusszal a természetre – tudatta portálunkkal a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

hortobágy, fotópályázat, varázslatos hortobágy, hortobágyi nemzeti park
Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A pályázat a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Varázslatos Magyarország Nonprofit Kft. közös szervezésében valósul meg, és május 21-ig (23:59-ig) tart.

A képek legjobbjait kiállítás keretében mutatják be júliusban Debrecenben, a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában