RoboCup

2023.07.11. 15:17

Bivalyerős mezőnyben állt helyt az agórás fiatalok mentőrobotja

Jobbról: Papp Márk Máté és Eigner Bendegúz a portugál résztvevőkkel

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Összesítésben a hetedik helyen végzett a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont robotikacsapata a franciaországi RoboCup Világbajnokságon, közölte az intézmény kedden. Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté a juniorok között a Rescue Maze (felderítő-helyszínbejáró) versenyszámban, nagyon erős mezőnyben, 27 ország csapataival mérte össze tudását. Az Agora Robotics robotjának ezúttal is egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli, labirintusszerű pályán kellett adott idő alatt segélycsomagot bejuttatni a rászorulóknak. A fiúk kevesebb mint három hónap alatt építettek új robotot a Rescue Maze (felderítő-helyszínbejáró) versenyszámhoz, miközben Európa-bajnoki címet szereztek a Rescue Line (vonalkövető-menekítő) kategóriában a múlt hónapban Horvátországban.

Eigner Bendegúz az egyik portugál csapattársával
Eigner Bendegúz az egyik portugál csapattársával 
Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

A bordeaux-i világbajnokságon a verseny mellett futó SuperTeam kihívásban a második lett az Agora Robotics a portugál csapattal közösen. Ehhez a különálló páros versenyszámhoz a helyszínen sorsolják össze a csapatokat, a két robotnak pedig egymást segítve kell tájékozódniuk és célba juttatni a mentőcsomagot.

A csapat felkészítői Soha Rudolf Ferenc, Szabó Gábor, Őri Levente és Bíró Máté voltak. A versenyzők kiutazását Debrecen városa támogatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában