Választás

2024.06.08. 16:00

Egymillió Találkozás Napja: Nyíradonyban személyesen és telefonon is buzdítanak a részvételre – videóval

Telefonon és személyesen is keresik a nyíradonyi lakosokat. Terdik János fontosnak tartja, hogy ne csak a közösségi médián keresztül fejezzék ki az emberek a véleményüket.

Bekecs Sándor

A legtöbben a támogatásukról biztosították Terdik Jánost

Forrás: Molnár Péter

A napokban jelentette be Orbán Viktor, hogy a vasárnapi választás előtti 24 órában a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. A miniszterelnök kampánykörútja dabasi állomásán arról beszélt az Egymillió Találkozás Napja elnevezésű kezdeményezésről, amelyben ő maga is részt vesz benne, mert a tét hatalmas.

Nagy a tét a választáson, telefonon is felkeresték a lakosokat
Nagy a tét a választáson, telefonon is felkeresték a lakosokat
Forrás: Molnár Péter

A mozgósítás Hajdú-Bihar vármegye keleti részén is elindult. Nyíradonyban Terdik János polgármesterjelölt vezetésével a kormánypárt helyi önkormányzati képviselőjelöltjei és aktivistái telefonon és személyesen is felkeresik a helyi lakosokat.

Választásra buzdítanak mindenkit

– Arra biztatunk mindenkit, hogy éljen a szavazati jogával, vasárnap menjen el szavazni, hiszen a tét óriási: háború vagy béke – mondta Terdik János. Hozzátette, a Fidesz-KDNP az egyetlen párt, amely a béke mellett áll. Elmondta, úgy tapasztalja, sokan tartanak attól, hogy az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódik, s erre a jelenlegi európai vezetéssel megvan az esély.

– Ha Európa ebbe az irányba halad, akkor elkerülhetetlenné válik a háború. Ezért is fontos, hogy ne csak a közösségi médiában, hanem az urnák előtt is fejezzék ki támogatásukat az emberek. Hiszen nem mindegy, kik vezetik Európát, a vármegyéket és a településeket. Fejlődni csak békében, biztonságban lehet – emelte ki Terdik János.

Terdik János polgármesterjelölt is kivette a részét a választópolgárok felkeresésében
Terdik János polgármesterjelölt is kivette a részét a választópolgárok felkeresésében
Forrás: Molnár Péter

Ne mások mondják meg, hogy Magyarországnak mi a jó!

Néhány házhoz elkísértük Terdik Jánost, a legtöbben támogatásukról biztatták a Nyíradony polgármesterjelöltjét, többen is kifejezték véleményüket arról, hogy a mostani fejlődést nem szakíthatja meg egy olyan nemzetközi konfliktus, amelyhez az országnak semmi köze.

Nyul Mihályné elmondta, évtizedek óta aktívan követi a közéletet, a ’90-es években önkormányzati képviselőként is dolgozott. Fontosnak tartja a voksolást, hiszen az ő és családja érdekeiről, jövőjéről szól. Mint fogalmazott nem mindegy, hogy ki vezeti a várost, a vármegyét és Európát.

– Szeretem a békét, szeretem a nemzeti örökségünket, hagyományainkat. Magyarország ne legyen senkinek sem a csatlósa, alárendeltje; a szuverenitásunkat meg kell védeni. Szép országunk van, jó itt élni. Ezért arra kérek mindenkit, vasárnap aktívan tegyen a békés, biztonságos jövőért – emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában