Mozgósítás

2024.06.08. 15:53

Püspökladányban nemcsak a béke, hanem a fejlődés is a tét – fotókkal

A kormánypártok ötvenezer aktivistája egymillió embert fog személyesen felkeresni a mai nap folyamán. A választás tétjére hívják fel a szavazópolgárok figyelmét Püspökladányban is, egy rövid időre mi is csatlakoztunk a politikusokhoz.

Kiss Dóra

Bodó Sándor (középen) és Vadász Ferenc (jobbról) Püspökladányban

Forrás: Lévai Péter

Kezét csókolóm! Komoly ügyben járunk! – üdvözölte Erzsike nénit Püspökladányban Bodó Sándor országgyűlési képviselő, aki Vadász Ferenc polgármesterjelölt, valamint két képviselőjelölt társaságában a sárréti városban is hozzájárult az Egymillió Találkozás Napja sikeres lebonyolításához. Szombaton ugyanis a kormánypárt ötvenezer politikusa és aktivistája keresi fel a választópolgárokat, hogy a másnapi választás tétjére hívják fel a figyelmet. Vasárnap arról is döntünk, hogy háború vagy béke – ez a lényegi üzenet, amit át kívánnak adni a lakosoknak.

Vadász Ferenc, választás, püspökladány, egymillió találkozás napja
Erzsike néninek Vadász Ferenc (balról) és Bodó Sándor beszélt a választás tétjéről
Forrás: Lévai Péter

 Erzsike nénivel nem volt nehéz dolguk, mint mondta, már ki van készítve a szavazós ruhája vasárnapra, pontosan tudja, hova kell rakni az x-et, és elmondja másnak is, rajta bizony nem fog múlni. 

Egy másik utcában lévő párnál is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg, ők is biztosították a támogatásukról a kormánypárti politikusokat.

Nem csak Püspökladány sorsáról döntenek a választáson

– A személyes találkozást fontosnak tartjuk, azt kértem a társaimtól, hogy minél több emberrel találkozzanak még a mai napon. Telefonon is kapcsolatban vagyunk a bennünket támogató emberekkel, és próbálunk még ráerősíteni arra, hogy holnap mindenféleképpen el kell menni szavazni, hiszen nagyon sok múlik a választásokon – mondta Vadász Ferenc. 

Nemcsak Püspökladány sorsáról döntünk, hanem a vármegyei képviseletről és nem beszélve a háborús veszélyhelyzetről, ami egész Európát sakkban tartja. Ezért is fontos, hogy a béke mellett tegyék le a voksukat az emberek. Ezeket próbáljuk még elmondani a mai napon a választópolgároknak 

– tette hozzá. 

Az elmúlt napokban kiéleződött a kampány Püspökladányban, különböző szervezetek lejárató megmozdulásokba kezdtek a városban, ahol hat polgármesterjelölt közül választhatnak a lakosok. – Nem is értem, hogy miért gondolja valaki azt, hogy mocskolódással több szavazatot kap. A társaim és én nem mentünk bele ilyen mocskolódásokba – szögezte le a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Korábban a járási hivatal vezetőjeként a közigazgatásban dolgozva tettem meg minden tőlem telhetőt Ladányért és a térségért . Látva az elmúlt évek tapasztalatait, a gyenge előrelépést, meggyőződésem, hogy ha egy kormánypárti többségű képviselő-testület áll fel a választások után, akkor lesz esélye Püspökladánynak a továbblépésre. Sokat beszélünk a fejlődésről, de az nem egyenlő a fejlesztéssel. A fejlesztés is szükséges dolog, de a fejlődésbe beletartozik az emberi kapcsolatok építése is

 – vallja Vadász Ferenc.

Vadász Ferenc, választás, püspökladány, egymillió találkozás napja
Vadász Ferenc polgármesterjelölt
Forrás: Lévai Péter

A mozgósítás az egész országban nagy elánnal zajlik, s Hajdú-Bihart is nyakukba vették a Fidesz-KDNP aktivistái, többek között Hajdúszoboszlón, Hajdúnánáson, Berettyóújfaluban.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában