Campus Fesztivál 2024

2024.07.22. 13:33

Campus Fesztivál: a karszalagok színének idén is jelentősége van

Ismét óriási érdeklődés övezi az ország egyik legnagyobb buliját. A Campus Fesztivál szervezői idén is megtesznek mindent, hogy a bulizók a lehető legjobban érezzék magukat, de figyelnek a biztonságra is.

Bekecs Sándor

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg július 24-28. között a debreceni Campus Fesztivált, hazánk második legjelentősebb könnyűzenei programját. Azahriah, Martin Solveig, Dimitri Vegas & Like Mike és Rita Ora. A felhőtlen szórakozáshoz azonban elengedhetetlen a biztonság, amelyre ez alkalommal is odafigyelnek a szervezők, és az elmúlt évek gyakorlatát követve idén Ártalomcsökkentő Pontot alakítanak ki azok számára, akik a saját hangulatuk fokozásával átesnek a ló túloldalára. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a július 22-i sajtótájékoztatón kiemelte, még a fesztivál kezdete előtt fontos felhívni mind a szülők, mind a fiatalok figyelmét a biztonságos fesztiválozásra. – A Gondoskodó Város-programunk kiemelt területe a gyerekek, családok tájékoztatása. Erre külön kezdeményezést, a Kábítószer Egyeztető Fórumot hoztuk létre, amelyhez több mint húsz civil szervezet csatlakozott. Az egyeztetéseken rendszeresen átbeszéljük az ártalomcsökkentéssel kapcsolatos teendőket – ismertette.

campus fesztivál, debrecen, biztonság, ártalomcsökkentő pont
Széles Diána kiemelte, a Campus Fesztivál ideje alatt is kiemelt fordítanak a fiatalokra
Forrás:  Kiss Annamarie

A Campus Fesztivál alatt külön figyelmet fordít az önkormányzat arra, hogy a Gondoskodó Város-program is megjelenjen, segítse a szervezők munkáját és vigyázzon a fiatalokra. Mint fogalmazott, az Ártalomcsökkentő Ponton olyan fiataloknak segítenek, akik „megfáradnak” a bulizásban.

Lehetőleg senki se egyedül menjen szórakozni, mindig legyen ott egy barát, ismerős, aki baj esetén azonnal segítséget tud hívni! Kérjük a fesztiválozókat, ügyeljenek a vízfogyasztásukra, az legyen legalább egyenes arányban az alkoholbevitellel. Ha ezekre és egymásra odafigyelünk, a Campus Fesztivál továbbra is az ország egyik legbiztonságosabb fesztiválja marad

– hangsúlyozta. 

campus fesztivál, debrecen, biztonság, ártalomcsökkentő pont
Miklósvölgyi Péter hangsúlyozta, idén is eltérő színű karszalagot kapnak a 18 éven aluliak
Forrás: Kiss Annamarie

Micskó Benjamin gyógyulását a bulizók is segíthetik a Campus Fesztivál ideje alatt

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató arról beszélt, egy külön operatív törzs működik majd a négynapos rendezvény ideje alatt, mely értékeli többek között az időjárási körülményeket, s az alapján dönt az esetleges beavatkozásokkor.

1-es viharjelzés esetén megnyitjuk a Nagyerdei Stadiont, ahol akár 50 ezer ember is kényelmesen elfér

– mondta, majd hozzátette: egy estére egyébként legfeljebb 35 ezer embert engednek be a fesztivál területére.

– Ahogy az elmúlt években, úgy idén is a nyitófogadáson résztvevők befizetéseiből támogatunk egy nemes célt. Ezúttal Micskó Benjámin kezelésére gyűjtünk, hogy minél hamarabb meglegyen a kezeléséhez szükséges 1,3 milliárd forint. De számítunk valamennyi fesztiválozó támogatására is, erről a felületeinken folyamatosan tájékoztatást adunk – mondta Miklósvölgyi Péter. Ezzel kapcsolatban kiemelte, a Campus Fesztivál területén az 50 forintos betétdíjas palackokat, üvegek visszaváltására nincs lehetőség, de több gyűjtőpontot létrehoznak ezek számára, amelyek bevételeit szintén Beni gyógyulására ajánlják fel.

A fesztiváligazgató mindezek mellett elmondta, idén is eltérő színű karszalagot kapnak a 18 éven aluli fesztiválozók. Rájuk kiemelt figyelmet fordít majd a biztonsági szolgálat.

campus fesztivál, debrecen, biztonság, ártalomcsökkentő pont
Idén a Nagyerdei Stadionban rendezik be az Ártalomcsökkentő Pontot
Forrás:  Kiss Annamarie

Egy egység alkohol, egy egység víz a minimum ajánlott!

– Tíz éve jelen vagyunk a Campus Fesztiválon, a mi szerepünk az, hogy mindenki a szabályok betartása mellett tudjon szórakozni és megmaradjon az élmény. Köszönjük a szervezőknek, hogy az Ártalomcsökkentő Pont kialakításával segítik a munkánkat – Juhász Béla Szilárd, a Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület elnöke. Rámutatott, a Campus Fesztivál egy biztonságos fesztivál, az illegális szerek megjelenése minimális, azonban a melegben történő alkoholfogyasztás is rejt magában veszélyeket, ezért ő is felhívja a figyelmet a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra.

campus fesztivál, debrecen, biztonság, ártalomcsökkentő pont
Juhász Béla Szilárd bízik benne, minél kevesebb fesztiválozóval találkozik az Ártalomcsökkentő Ponton
Forrás:  Kiss Annamarie

Fontos, hogy a szülők is tudjanak és beszéljenek róla, hogy van Ártalomcsökkentő Pont, ahol segíteni tudunk a bulizóknak. Javasolt, hogy a szülők tudják, kikkel mennek el gyerekeik bulizni, a fiataloknál legyen telefon – lehetőleg feltöltve –, s akár 2-3 bejelentkezést egyeztessenek, hogy az otthoniak is megnyugodjanak

 – javasolta a szakember.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában