Új Covid-variáns

2024.07.25. 16:02

Itt van újra: Debrecenben is kezd berobbanni a koronavírus

A cívisváros mellett Budapesten emelkedett leginkább a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Haon.hu

Ismét berobbanhat Hajdú-Biharban a járvány

Forrás: illusztráció / MW-archív

A fővárosban és Debrecenben már magas a koronavírus örökítőanyagának a szennyvízben mért koncentrációja – írja a Világgazdaság a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ információjára hivatkozva. A lap szerint a mintavételi helyek közül 11 városban emelkedett a tendencia, míg tíz területen stagnálást figyeltek meg, csökkenést pedig csak Győrben tapasztaltak.

A központ adatai alapján a koncentráció Budapest központi és déli részén, valamint Debrecenben emelkedett, míg Tatabányán, Székesfehérváron, Pécsen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Szegeden, Békéscsabán és Budapest északi részén mérsékelt, máshol az alacsony tartományba esik.

A Haon július közepén már foglalkozott azzal, mikor várható az új Covid-variáns megjelenése Hajdú-Biharban, és mekkora veszélyt jelenthet a lakosságra nézve. Emellett a szamárköhögésről is kérdeztük Várkonyi Istvánt, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Infektológiai Klinika igazgatóját. Erről szóló cikkünk itt olvasható:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában