Ketten aranyérmesek lettek!

2024.07.08. 17:38

Remekül szerepelt a vb-n a Diamond Fitness SE

Borza Anna és Ráthonyi Borka is felállhatott a dobogó tetejére. Az egyesület vezetője, Dajka-Purcsel Zsuzsa boldogan mesélt a történtekről.

Tóth Huba Elemér

Rengeteg élménnyel tértek haza a Diamond SE versenyzői

Forrás: Diamond/Facebook

A debreceni Diamond Fitness SE növendékei júniusban a szerbiai Csacsak városába utaztak, hogy az év egyik legrangosabb eseményén, a világbajnokságon megmutassák a tudásukat. 11 versenyzője két kategóriában is színpadra lépett, a négynapos verseny pedig összességében ragyogó eredménnyel zárult az egyesület számára. Borza Anna és Ráthonyi Borka ráadásul a saját kategóriájában és korosztályában a legjobbnak bizonyult, így a hajdúságiak két aranyéremmel is gazdagodtak! Ugyanakkor Debreceni Dorka és Katonka Lujza egy hajszállal maradt le a dobogóról.

Borza Anna és Ráthonyi Borka a kupával
Forrás: Diamond/Facebook

Nagyon élvezték a vb-szereplést

A vb után a Diamond vezetője, Dajka-Purcsel Zsuzsa számolt be a Haonnak a történtekről. – Az IFBB Fitnesz és Challange világbajnokságon már hetedik éve indultunk el, örömteli, hogy mindig sikerült aranyéremmel hazatérnünk. Az ötszörös Tóth Abigél ugyan most nem indult, viszont tizenegy tehetséges lányt részt vett az egyesületünkből. A hangulat fenomenális volt, a világeseményen a venezuelaiak és a mexikóiak is részt vettek, akiknek szintén nagy szurkolótáboruk volt. 

Ezúton is köszönjük mindenkinek, akik a versenyzőinket biztatták, nagyszerű érzés volt. A verseny hosszú volt, ám annál tartalmasabb. Végtelenül büszke vagyok a tanítványaimra. Külön öröm, hogy Anna és Borka egyaránt felállhatott a dobogó tetejére, remekül odatették magukat, szuperül teljesítettek, megérdemelten nyerték el a vb-címet.

A világbajnokság kellemes légkörben zárult, a gyerekeknek egy bankettet rendeztek svédasztalos fogással. A nyári folytatásban szinten tartó edzéseink lesznek, majd a Virágkarneválra készülünk. Szerencsére folyamatosan bővülünk, új termünk is lesz, szeptembertől pedig új csoportjaink is indulnak, egyesületünk történéseiről a Facebook-oldalunkon rendre igyekszünk beszámolni – fogalmazott Dajka-Purcsel Zsuzsa.

Fitness eredmények

7.hely: Bodnár Diána (Fitness Girls 15 years)

8.hely: Borza Anna (Miracle Fitness Girls 8 years)

15.hely: Sándor Dóra (Fitness Girls 12 years)

Challenge eredmények

Aranyérem: Borza Anna (Miracle Fitness Challenge Mini Girls Up to 6-8 years), Ráthonyi Borka (Fitness Challenge Mini Girls Up to 11 years)

4.hely: Debreceni Dorka (Fitness Challenge Mini Girls Up to 9-10 years), Katonka Lujza (Fitness Challenge Mini Girls Up to 12 years)

7.hely: Takács Emma (Fitness Challenge Mini Girls Up to 9-10 years)

8.hely: Bulátkó Zsófia (Fitness Challenge Mini Girls Up to 12 years)

11.hely: Soróczki-Pintér Liza (Fitness Challenge Mini Girls Up to 9-10 years)

16.hely: Szilágyi Nóra (Fitness Challenge Mini Girls Up to 12 years)

18.hely: Sándor Hanna (Fitness Challenge Mini Girls Up to 14-15 years)

Felkészítő edzők: Cservenyák Gabriella, Dajka-Purcsel Zsuzsa, Rácz Irén, Harcsa Attila, Marosvölgyi Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában