A nap legfontosabb anyagai

2024.07.23. 21:58

Már gőzerővel készülnek Debrecen egyik legszínpompásabb eseményére

Furcsa jármű közlekedett az úton, a múltba is visszarepültünk, útfelújításnál is jártunk. Hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu

A készülődés már hetek óta zajlik

Forrás: Napló-archív

A Medicor-udvarban június vége óta dolgozik Pikó Sándor képzőművész és Kiss Péter statikai építő a kompozíciókon. A napokban a Haon stábja ellátogatott hozzájuk a kulisszák mögé, míg Gulyás Tamás virágkocsi-készítővel telefonon beszélgettünk, hiszen már javában készülnek a virágkocsik a 2024-es Debreceni Virágkarneválra.

Az éjjel most pár napig sokaknak nem ér majd véget. Szerdán indul a Campus Fesztivál, cikkünkben a rendezvény legelső éveire tekintünk vissza. Az öveket érdemes lesz becsatolni, mert a retróvonattal több mint két évtizedet száguldunk vissza.

Ütemesen haladnak a debreceni útfelújítások, az elmúlt bő fél évben számtalan szakasz kapott új aszfaltréteget. A napokban elkészült a Mészöly Géza utca szilárd burkolattal való ellátása is.

Az Egyeknél levideózott jármű UFO-nak és kajaknak is tűnhet, de a megoldás ennél sokkal kézenfekvőbb. Valaki egy rekumbenssel, azaz fekvőbiciklivel csordogált a 33-as főút forgalmában.

Aszfaltozás, parkolóépítés és energetikai korszerűsítés van most terítéken. Gyopáros Alpár a Magyar falu programról beszélt Csökmőn.

Az MCC debreceni képzési központjának vezetőjével beszélgettünk a felvételi időszak aktualitásairól, tervekről és eredményekről.

Albérlet vagy kollégium? – örök kérdés a debreceni egyetemisták körében is. A választás természetesen egyénfüggő is, valakinek sokat számít az, kivel él együtt, milyen környezetben, de a legtöbben mégis azt tartják szem előtt, hogy minél kevesebb összeget kelljen kifizetniük lakhatásra.

Őrizetbe vették a Nagymegyeren holtan talált Simsik Cynthia 44 éves barátját, büntetőeljárás indult ellene.

Ajánljuk még:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában