Fejlesztés

2024.07.21. 08:39

Könnyebb lesz a parkolás a Dóczy utcai sporttelep környékén

Bővíti parkolókapacitását a Debreceni Egyetem, a fejlesztéssel több mint 30 autónak csinálnak majd helyet.

Haon.hu

A Debreceni Egyetem a Dóczy utcai sporttelepén az utóbbi években jelentős fejlesztéseket hajtott végre, melynek egyik legnagyobb beruházása, a DEAC-lelátóépület bővítése is elkészült. A terület jelenleg is sok hétköznapi és hétvégi sporteseménynek ad otthont, valamint a jövőben jelentős nemzetközi eseményeket rendeznek ott. A területen meglévő parkolási kapacitás a sokasodó rendezvények – több, egyidőben zajló mérkőzés – esetén sajnos nem elengedő. A sporttelep folyamatos használatához, a versenyrendezvények zökkenőmentes lebonyolításához szükséges a parkolóterületek bővítése – olvasható a Közbeszerzési Értesítő július 16-i számában.

deac parkoló debrecen
Kell az új parkoló a DEAC-pálya mellé
Forrás: Napló-archív

A Debreceni Egyetem a fentiek alapján írt ki közbeszerzési eljárást egy 32 férőhelyes parkoló kialakítására.

Sorompót is kap a parkoló

A tervezett belső kiszolgáló út és parkolók zúzottköves burkolatúak lesznek, továbbá a parkoló és a sporttelep között létesül egy 1.2 méter széles gyalogos térkő járda. A parkolók a közforgalomtól sorompós beléptetőrendszerrel lesznek elzárva, valamint a meglévő kerítés átépítésével azon  úszókapu létesül. A munkálatokra majd 3 hónapja lesz a nyertes vállalkozónak. Az ajánlatokat július 30-ig nyújthatják be a cégek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában