Felsőoktatás

2024.07.30. 12:00

Várja a pótfelvételizőket a Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem alap- és mesterképzési, valamint osztatlan szakokat is meghirdetett mindazoknak, akik a pótfelvételi eljárás keretében jelentkeznének a felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételin nemcsak önköltséges képzést lehet választani, ugyanis a kiemelt képzési területeken állami ösztöndíjas szakokra is lehet jelentkezni.

Haon.hu

A pótfelvételi eljárásban ösztöndíjas és önköltséges képzések is indulnak

Forrás: unideb.hu

Aki nem nyert felvételt vagy nem jelentkezett az általános felvételi eljárásban, annak érdemes áttekintenie a július végén megjelenő pótfelvételi lehetőségeket, hiszen előfordulhat, hogy a jelentkező számára megfelelő formában újra választható lesz az általa keresett képzés. Idén a Debreceni Egyetem kilenc kara hirdet önköltséges és állami ösztöndíjas képzéseket, utóbbiak a kiemelt − az agrár-, a műszaki, a természettudomány és a sporttudomány − képzési területeken érhetők el. A pótfelvételi eljárásban először lehet majd jelentkezni az ESG környezeti, társadalmi és irányítási szakember, valamint a pénzügyi mesterszakokra. 

A pótfelvételi eljárásban ösztöndíjas és önköltséges képzéseket is meghirdettek
A pótfelvételi eljárásban ösztöndíjas és önköltséges képzések is indulnak
Forrás: unideb.hu

Ez a pótfelvételi menete

A pótfelvételi eljárásban csak egy helyre lehet jelentkezni és minden szükséges dokumentumot a jelentkezés benyújtásával egyidejűleg kell feltölteni az e-felvételiben, mert a jelentkezési határidő lejárta után nincs lehetőség dokumentumpótlásra – írja az unideb.hu. 

A meghirdetéstől számított nyolc napon belül kell benyújtani a felvételi kérelmet az E-felvételi felületén, melyhez Ügyfélkapu-regisztráció szükséges. Aki még nem rendelkezik ilyennel, az mielőbb regisztráljon.

A pótfelvételi eljárás július 30-án kezdődik, a képzésekre augusztus 7-ig lehet jelentkezni az e-felvételi rendszeren keresztül. A ponthatárokat várhatóan augusztus 29-én hirdetik ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában