Campus Fesztivál 2024

2024.07.24. 21:28

Hiába az eső, őrületes hangulat uralkodott az idei Pont Ott Partin, a Campus Fesztiválon – fotókkal, videókkal

Idén a Campus Fesztiválon tartották szerda este a Pont Ott Partit, az általános felsőoktatási felvételi eljárás központi ponthatárváró eseményét. A felvételi ponthatárokat a nagyszínpadon Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter részvételével hirdették ki.

Nagy Emese

Szerda este hirdették ki a felvételi ponthatárokat

Forrás: Kiss Annamarie

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetésének napján az Oktatási Hivatallal és a HÖOK-kal közösen rendezte meg az évek óta több ezer látogatót vonzó rendezvényt, a Pont Ott Partit. Az idei évben is az ország több pontjáról várták a fiatalokat, a hivatalos, központi helyszín ez alkalommal rendhagyó módon nem a fővárosban, hanem Debrecenben, a Campus Fesztiválon. A Haon is kilátogatott a nem mindennapi eseményre, ahol rengeteg fiatal izgult azon, vajon felveszik-e őket arra a főiskolára, egyetemre, ahová a leginkább szeretnének járni szeptembertől. Igaz, az eső nem egyszer küldte fa alá a fiatalokat, esernyők, esőkabátok kerültek elő, azonban egyiküknek sem ment el attól a kedve, hogy a kivetítő előtt várakozzanak.

A Pont Ott Partin feszült várakozás előzte meg a felvételi ponthatárok kihirdetését
A Pont Ott Partin feszült várakozás előzte meg a felvételi ponthatárok kihirdetését
Forrás: Kiss Annamarie

Öröm és boldogság a debreceni Pont Ott Partin

Ottjártunkkor a Metal-Sheet Nagyszínpadon néhány perccel 20 óra előtt Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter buzdította a felvételizőket, majd pontban 20 órakor pedig megadta a jelet a ponthatárok ünnepélyes kihirdetésére. A Debreceni Egyetem készült az eseményre, azokat a jelentkezőket, akik felvételt nyertek, ajándékkal köszöntötte. 

Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter biztatta a fiatalokat
Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter biztatta a fiatalokat
Forrás: Kiss Annamarie

– A Tankcsapda érkezése előtt még egy olyan felelősségteljes feladatunk van, hogy a kinyissuk az ajtókat a magyar felsőoktatásba, ami nem biztos, hogy balra a második ajtó lesz, de mindjárt meglátjuk azokat a pontokat, amelyek bevezetnek titeket a megújult felsőoktatásba – hangsúlyozta Hankó Balázs, majd a kivetítőn látni is lehetett 2024-es ponthatárokat.

Megünneplik a sikeres felvételit

Az arcokat látván sokan elérték a céljaikat, de akadtak olyanok is, akik a leendő egyetemisták mellől inkább arrébb sétáltak. Sokan egymás nyakába ugrottak, de olyanok is akadtak, akik egyből a legközelebbi családtagjaikat hívták fel telefonon. A lányok között többen örömkönnyeket hullajtottak, míg a srácok boldogságuk közepette azt harsogták: 

Ma bulizunk srácok, reggelig haza sem megyünk!

– Jaj, Istenem! Felvettek! Ezt el sem hiszem! – kiabálta örömében Gedeon Bence, aki a Haon érdeklődésére elmondta, felvették a Debreceni Egyetemre, angol-orosz szakra. – Ez volt minden vágyam, hogy a Debreceni Egyetemen tanuljak – jegyezte meg, majd rámutatott, úgy érzi, nagyon jó évek következnek az életében, amiből persze nem hiányozhatnak a bulik sem. 

Alább karonként megnézhetik, milyen számok kellettek idén a Debreceni Egyetemre:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában