Egyház

2024.08.19. 12:59

A templom felújításáért is imádkoztak Körösszegapátiban

Hálaadó Istentiszteletet tartottak vasárnap a településen a templom teljes külső és belső felújításáért, valamint a megújult orgonáért. A hangszer meg is szólalt a körösszegapáti templomban.

Vmirjáncki József

A Szent István-napi ünnepségek keretén belül hálaadó istentiszteletet tartottak a körösszegapáti református templomban Tóth Tibor, a Bihari Református Egyházmegye esperesének részvételével.

Megújult a körösszegapáti templom
Megújult a körösszegapáti templom
Forrás: Vmirjáncki József

A településen élő református hívek adománya nem lett volna elegendő a több mint kétszáz éves templom alapos felújítására, nagy segítség érkezett az ország kormányától, a Tiszántúli Református Egyházkerülettől, így újult meg végül a templom.

A református gyülekezet temploma orgonával is büszkélkedhet, de az 1800-as évekből származó hangszer alapos feljavításra szorult. Szerencsére a Kolozsvárról érkező orgonaépítő és restaurátor, Kovács Tibor alapos felújítást végzett rajta, az orgona pedig meg is szólalt a vasárnapi istentiszteleten: Pozsár Róbert, a Kolozsvárról érkező orgonista tartott koncertet Tóth Tibor prédlikációja után.

Megújult a körösszegapáti templom
A hívek egy része
Forrás: Vmirjáncki József

Új palástot kapott a körösszegapáti lelkésznő

A hálaadó istentisztelet ezzel még nem ért véget, a gyülekezet nevében Pintye Sándor gondnok és Kőhegyi Józsefné presbiter átadta dr. Szabóné Kurucz Tímeának, a Körösszegapáti és Körmösdpusztai gyülekezetek református lelkésznőjének az új palástot.

Megújult a körösszegapáti templom
Az új palást
Forrás: Vmirjáncki József

A településen nyolc éve tevékenykedő lelkésznő igen eredményes éveket tudhat maga mögött. Az őt elfogadó és támogató gyülekezet az évek során maradandó értékeket hozott létre. Ami a legértékesebb, hogy egyre növekedett az anyagi értékek mellett a gyülekezeti tagok száma, akik között egyre több a fiatal.

Az ünnepségen jelen volt Jámbor Ádám, a helyi baptista gyülekezet lelkipásztora, aki gratulált a helyi református gyülekezet tagjainak és vezetőjének az elért szép eredményekhez.

Az ünnepélyes hálaadó istentisztelet után a gyülekezett megvendégelte a megjelenteket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában