Az ország szinte minden tájáról érkeztek szakemberek a berettyóújfalui fürdőbe

A Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdővel ismerkedtek Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület tagjai szerdán. Budapestről, Szolnokról és Berekfürdőről is érkeztek turisztikai szakemberek, üzemeltetők a berettyóújfalui fürdőbe.

Bekecs Sándor

A régió turisztikai vállalkozásait összefogó Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület tartott szakmai napot szeptember 25-én Berettyóújfaluban. Az eseményen résztvevők egyebek mellett megismerkedtek a Bihar Termálligettel, az ország legújabb gyógyfürdőjének szakmai munkájával, valamint a berettyóújfalui fürdő gyógyászati részleg műszaki újdonságaival is. A programra a vármegyei turisztikai szolgáltatók mellett érkeztek Szolnokról, Berekfürdőről és Budapestről is.  

berettyóújfalui fürdő, Bihar Termálliget, berettyóújfalu, turisztika
A berettyóújfalui fürdő komplexuma mintegy 3,5 milliárd forintból fejlődött
Forrás: Bekecs Sándor

– A Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesületet azzal a céllal alapítottuk 19 évvel ezelőtt, hogy a versenytársak szövetkezzenek, s közösen fejlesszük a termálturizmust, egészégturizmust – mondta Katona Ilona elnök. A klaszter jelenleg 38 taggal működik, Dunántúlról és Budapestről is vannak szolgáltatóik, a közös munkába bekapcsolódtak a debreceni, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi fürdők, valamint a kisebb városoknak, településeknek a fürdői, szállodái, ingatlanfejlesztői, építészirodák és önkormányzatok is.

berettyóújfalui fürdő, Bihar Termálliget, berettyóújfalu, turisztika
Katona Ilona, a Turisztikai és Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület elnöke
Forrás: Bekecs Sándor

Folyamatosan vannak eseményeink, rendezvényeink. Nagyon elterjedt az elmúlt időszakban az a gyakorlatunk, hogy elmegyünk és megnézzük, mások hogyan csinálják. Többször voltunk külföldön is. A mai napnak tehát az a célja, hogy a berettyóújfalui fürdő legfrissebb és legújabb, nemrég átadott komplexumát megismerjük

 – ismertette Katona Ilona.  

berettyóújfalui fürdő, Bihar Termálliget, berettyóújfalu, turisztika
A beruházás során a berettyóújfalui fürdőben többek között felújították a medencecsarnok épületét, továbbá bővítették egy fedett gyógyvizes és egy tornatanmedencével
Forrás: Bekecs Sándor

Az ország legújabb gyógyfürdője a berettyóújfalui fürdő

A résztvevőket Zámbori Péter, a Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő igazgatója köszöntötte. Elmondta, tavaly júniusban adták át a mintegy 3,5 milliárd forintból felújított és bővített fürdőkomplexumot, a beruházás során többek között felújították a medencecsarnok épületét, továbbá bővítették egy fedett gyógyvizes és egy tornatanmedencével. Finn és infra szaunákat alakítottak ki, létrejött egy gyógyászati egység a járóbeteg szakellátás keretében.  

berettyóújfalui fürdő, Bihar Termálliget, berettyóújfalu, turisztika
Zámbori Péter, a Bihar Termálliget Gyógy- és Strandfürdő igazgatója
Forrás: Bekecs Sándor

– Idén májusban pedig a három csillagos besorolású Bihar Termálliget Kemping nyitotta meg kapuit, amelyben 28 lakókocsiállást alakítottak ki, a későbbiekben pedig 10 apartmanház is épül. Emellett elindult egy szálloda tervezése is – ismertette. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában