Adományozni kutya jó!

2 órája

Így segíthetünk a menhelyen élő kutyáknak Debrecenben

Az állatok világnapját őszköszöntő piknikkel és családi nappal ünneplik a Csapókertben. A Liget téri eseményen jelen lesznek debreceni állatmenhelyek is, akik gyűjtési akciót szerveznek négylábú lakóiknak. A részletekről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány telephelyén.

Kosztin Éva

A Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány telephelyén jelenleg 132 kutyának és 20 macskának adnak otthont

Forrás: Molnár Péter

– Az állatok világnapja alkalmából szeretnénk az állatbarátokat megszólítani, és gyűjtési akciót hirdetni debreceni állatvédő szervezeteknek – ismertette a rendezvény hátterét Szilágyi Edina, állatvédelmi referens, Debrecen 3-as számú körzetének önkormányzati képviselője. Elmondta, október 5-én, szombaton 14 és 17 óra között rendezik meg az Őszköszöntő családi nap és kutya jó piknik elnevezésű eseményt a csapókerti Liget téren, ahol közvetlenül találkozhatnak az érdeklődők a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány és az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület képviselőivel. – Beszélni kell róla, hogy az állatvédők nap mint nap olyan hősies munkával segítenek a bajba jutott kutyáknak és macskáknak, ami nemcsak becsülendő, hanem minden támogatást és figyelmet megér. Ezért szeretném arra biztatni a magánembereket, baráti társaságokat, cégeket, hogy lehetőségeikhez mérten tárgyi adományokkal járuljanak hozzá ehhez a munkához – fogalmazta meg Szilágyi Edina.

Szilágyi Edina beszélt a gyűjtési akcióról
Szilágyi Edina beszélt a gyűjtési akcióról
Forrás: Molnár Péter

Liget téri gyűjtési akció: jöhet a kutyatáp és a pokrócok!

Csige Alexandra, a Bodolai Ferenc Add a Mancsod Alapítvány vezetője elmondja, jelenleg 132 kutyának és 20 macskának adnak otthont telephelyükön. 

Amit a legjobban tudunk hasznosítani és könnyű gyűjteni, az az élelem: a száraz kutyatáp és a konzervek. Valamint most, hogy jön a hidegebb idő, szívesen fogadunk pokrócokat, plédeket, és minden jöhet, ami nedvszívó: a régi pólóktól és lyukas törölközőktől kezdve a lepedőig bármi, ez mind nagy segítség számunkra

– sorolta, a menhelyen mire van szükség.

Érdeklődésünkre elmondta, ősszel általában megnő a menhely lakóinak a száma, ilyenkor többen érkeznek és kevesebb az örökbefogadás.

 – Szeretném hangsúlyozni, hogy egész évben számos ivartalanítási akció zajlik Debrecenben, amelyet több szervezet is végez kutyákra és macskákra egyaránt. Érdeklődjenek, jelentkezzenek és kérjenek segítséget, hogy ne legyen ennyi gazdátlan állat – szólított fel Csige Alexandra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában