Diplomaosztó

2 órája

Felesküdtek a gyógyításra a Debreceni Egyetem frissen végzett orvosai

Diplomaosztót tartottak az orvosi karon szombaton. Az eseményein a Debreceni Egyetem végzőseit és oktatóit is díjazták.

Haon.hu

Százhetven magyar és külföldi állampolgárságú orvos végzett a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A most felavatott orvosdoktorok a szombati ünnepségen vették át diplomájukat, számolt be a hirek.unideb.hu.

Diplomaosztót tartottak a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán
Diplomaosztót tartottak a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán
Forrás: unideb.hu

- Amikor orvosdoktori diplomájukat kezükbe veszik, az első pillanat legyen a háláé. Legyenek hálásak szüleiknek, barátaiknak és mindazoknak, akik segítették önöket ezen a nehéz úton – kezdte köszöntőjét Papp Zoltán, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar tudományos dékánhelyettese. A professzor ünnepi beszédében kiemelte:

a most végzettek méltán lehetnek büszkék diplomájukra, hiszen azt az ország egyik kiemelkedő oktatási intézményében szerezték. 

- További tevékenységükben is hassa át önöket az az igényesség, amelyet ezen falak között megtapasztalhattak. Őszintén remélem, hogy az elmúlt években találkozhattak olyan oktatókkal, akik példaképül szolgálhatnak önöknek szakmai tevékenységük során – tette hozzá Papp Zoltán dékánhelyettes. 

91 magyar, 71 külföldi végzett most a Debreceni Egyetem orvosi karán

A köszöntőt követően a most végzett hallgatók letették esküjüket

- Mi, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese és a Szenátus, tisztünkhöz kötött hatalmunknál fogva a mai nappal önöket tanulmányuk jutalmául orvosdoktorrá avatjuk, s felruházzuk mindazokkal a jogokkal és kiváltságokkal, melyek a törvény erejénél fogva az orvosdoktorokat megilletik – mondta Csernoch László tudományos rektorhelyettes. 

A szombati ünnepségen a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának 91 magyar és 79 külföldi állampolgárságú hallgatója vette át általános orvosi diplomáját.

Százhetven magyar és külföldi állampolgárságú orvos vehetett át oklevelet
Százhetven magyar és külföldi állampolgárságú orvos vehetett át oklevelet
Forrás: unideb.hu

Az eseményen a legkiválóbb most felavatott orvosdoktorokat és a kar oktatóit is díjazták. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában