Hirdetés

2 órája

B Parked: megoldás a folyamatosan változó parkolási igényekre

Rohanó világunkban egyre több autós tapasztalhatta már meg a mindennapi parkolás folyamatosan növekvő nehézségeit. A parkolórendszerekkel kapcsolatban bizony gyakran találkozunk egyedi kihívásokkal, melyek egyedi megoldásokat kívánnak. A B Consulting Kft. több mint 30 éve tevékenykedik a biztonságtechnikai szektorban, azon belül kimagasló tapasztalattal rendelkezik a parkolásmenedzsment terén – innovatív rendszerük, a B Parked nemcsak megkönnyíti, hanem átláthatóbbá és kényelmesebbé teszi a parkolást. A témában Gaál Szabolcsot, a cég üzletágvezetőjét kérdeztük.

PR cikk

Forrás: bconsulting.hu

Hogyan látod jelenleg a parkolási helyzetet? Mi a véleményed róla?

GSZ: Ha valaki őszintén számot vet az aktuális parkolási helyzettel, valószínűleg mindenki számára egyértelművé válik, hogy napról napra kritikusabb. Egyszerűen fogalmazva: az autó egyre több, a parkolóhely egyre kevesebb. Ahhoz, hogy egy jól működő infrastruktúra, szervezet vagy akár város részei tudjunk lenni, elengedhetetlen, hogy valamilyen módon kezeljük a parkolni kívánó járműveket. Gyakorlatilag minden sofőrnek szüksége van egy szabad parkolóhelyre, ezáltal egy megfelelő parkolási rendszerre. Egyre több helyen már a céges benefit része a szabad parkolóhely biztosítása.

A B Consultingnál többek között erre a hiányra is fókuszálva kelt életre az innovatív, rugalmas és egyedi igényekre szabható B Parked szoftver. A cél olyan optimalizált parkolórendszer és egyéb infrastrukturális elemek létrehozása volt, amelyek jelentősen megkönnyítik az autós forgalom és parkolni vágyók életét.

Milyen előnyöket foglal magába az általatok kínált rendszer?

GSZ: Ha például odaérek az autómmal egy parkolóházba, ott elveszek egy jegyet, a szoftver rögzíti a rendszámomat, majd szabadon behajthatok egy nekem tetsző helyre. Amikor pedig elhagyom a parkolóházat, a rendszer automatikusan kiléptet. Ehhez több tényező is társul: fizetőrendszert kell telepíteni, rendszámfelismerő kamerákat kell elhelyezni, sorompókat kell alkalmazni, amik gátolják a parkolóba a behajtást stb. A B Parked parkolási rendszer egy olyan szoftver, amely a parkolóba érkező autókat akár több szinten is hatékonyan képes kezelni.

A modern parkolásmenedzsment azt jelenti, hogy a rendszer számolja a parkolóba érkezőket, önállóan kezeli és számontartja a mozgásokat minél kisebb felhasználói beavatkozás szüksége mellett. A szoftver meg tudja mondani, hogy egy adott illető a parkolóházon belül hova mehet, melyik helyszínre van jogosultsága (zsiliprendszerrel akár lezárhatók egyes területek illetéktelenek elől) és így tovább. Ezáltal a felhasználók számára gondtalan parkolási élmény biztosítható, az admin/tulajdonosi szintnek pedig egy visszajelzést mutat arról, hogy miképp vannak kihasználva a parkolóhelyek, mennyi időt tölt bent egy adott gépjármű , milyen esetleges problémák állnak fenn stb. A B Parked parkolási rendszer ezt a komplett infrastruktúrát a sorompóktól és rendszámfelismerőktől kezdve a kártyaolvasókon át a fizetőautomatákig egy felület alatt foglalja össze és kezeli.

Ezen felül olyan problémákra is megoldást jelent, amelyeket a piacon elérhető egyéb parkolási szoftverek nem képesek kezelni. Integrálható egy nagyobb hálózatba / rendszerbe, miután kommunikálni tud más eszközökkel, szoftverekkel is. A B Parked nem egy elméletben működő rendszer, amit papír és ceruza mellett alkottunk meg majd utána lefejlesztettünk, hanem egy valós igényekre alapuló, valós kihívások mentén tesztelt, kipróbált és rugalmas szoftverről beszélünk.

Végül egy utolsó kérdés: miben vagytok mások, mint a többi cég a piacon?

GSZ: A B Consultingnál ezeket a rendszereket nemcsak megtervezzük, lefejlesztjük, majd telepítjük, hanem az utógondozásban is számíthatnak ránk ügyfeleink. Az egyébként is nagy behatásoknak kitett fizikai elemeket (sorompókat, kamerákat, kártyagyűjtőket, automatákat stb.) karbantartjuk, megrendelői igény esetén pedig szoftveres supportot is nyújtunk. Ide tartozik például, hogy megegyezett havi időkeretben segítünk a rendszer használatában, szerződéses ügyfeleinknek 72 órás reagáláson belül reagálunk és megoldjuk a felmerülő problémákat.

Más szóval: ügyfeleinknél egy tényleges „életutat” viszünk végig azáltal, hogy a teljes parkolásmenedzsmentet a szoftvertől a hardverig lefedjük. A komplett parkoló elkészültét követően előkészítjük a szükséges infrastruktúrákat, ajánlunk innovatív szolgáltatásokat, amelyekkel hosszú évekig ezek a rendszerek megfelelően tudnak működni, kiszolgálva a felhasználói igényeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában