Konferencia

2024.09.05. 21:46

Az emlődaganat a fő témája a Debreceni Emlő Napoknak

A háromnapos konferencia csütörtökön kezdődött Hajdúszoboszlón.

Haon.hu

Az emlődaganat a központi témája a Hajdúszoboszlón csütörtökön megkezdődött, háromnapos Debreceni Emlő Napok nevű konferenciának, hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, aki a rendezvény egyik védnöke is egyben. Mint írta, az emlődaganat még mindig az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés Magyarországon. Az esetek csökkenéséhez mindennél fontosabb a korai felismerés, az időben diagnosztizált emlődaganat ugyanis gyógyítható, a terápiás lehetőségek fejlődésével pedig egyre nagyobb a betegek esélye a teljes felépülésre – hívta fel a figyelmet Széles Diána.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a Debreceni Emlő Napok egyik védnöke. A konferencia fő témája az emlődaganat
Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a Debreceni Emlő Napok egyik védnöke. A konferencia fő témája az emlődaganat
Forrás: Facebook / Széles Diána

„Gondoskodó városként fontos küldetésünk az, hogy egészségmegőrzést segítő programokkal vállaljunk szerepet a prevencióban. Ezért indítottuk el a »Mozdulj, Debrecen!«-t és működtetjük a Szent Anna utcai Egészségfejlesztési Központot is” – tette hozzá az alpolgármester, leszögezve: a szűrőprogramokon történő részvétellel sokat tehetünk saját egészségünkért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában