Hírösszefoglaló

2024.09.09. 12:11

Harcsapaprikással búcsúztatták a nyarat Tiszacsegén

Tűz és halálos baleset is volt az elmúlt héten. A gasztroesemények sorában kiemelkedett a tiszacsegei harcsafőző fesztivál.

Haon.hu

Idén 12. alkalommal rendezték meg a tiszacsegei harcsapaprikás-főző fesztivált a Tisza partján

Fotó: Czinege Melinda

Ha hinni lehet a meteorológiának, ma véget ér a nyár, melynek utolsó hőségnapjain többek közt harcsafőző fesztivál, tűz, halálos baleset, de sikeres újraélesztés is volt Hajdú-Biharban. A szeptember 2-8 közötti hét legolvasottabb híreiből válogattunk. Különleges vendéget fogadott a debreceni repülőtér szeptember 5-én: a vörös-arany-fekete festésű Airbus a belga labdarúgó-válogatottat hozta Debrecenbe. A gép megérkezéséről a debreceni repülőtér és a belga nemzeti csapat Facebook-oldala is posztolt. Ezzel függ össze, hogy lefotózták a belgák világklasszisát, Kevin de Bruyne-t  Debrecenben, a Divinus hotel előtt.

Pálma Debrecen heti hírösszefoglaló haon harcsafőző fesztivál
Nyitás előtt a Pálma; alaposan átalakult a debreceni étterem
Fotó: Czinege Melinda

Valódi pálmafákkal és mediterrán hangulatú külsővel idéz majd karibi érzést az egykori ikonikus vendéglátóhely, a Pálma, mely közösségi pontnak is ígérkezik, s mely e napokban nyitásközeli állapotba ért. Felkerült a bejárat felé a világító névtábla, a teraszt pálmalevél mintás üveg szegélyezi. Az elsők között sétáltunk végig a nemrég elkészült gránitlépcsőn.

A szeptember 2-8 közötti hét során az is kiderült, hogy lesz-e idén őszi nagyvásár, és akkora harcsát fogtak a vármegyehatárnál, hogy 4 embernek kellett megtartania. Sikeresen újraélesztettek egy kisfiút Hajdú-Biharban, az ott lévők pedig tapsviharral köszönték meg a mentők munkáját.

Tragédia, tűz és harcsafőző fesztivál is volt a héten

A héten egy fontos tárgyalás is elkezdődött: a 2023 január 7-én a Vágóhíd utcai felüljárón történt frontális karambol ügyében előkészítő ülést tartottak szeptember 6-án. A halálos közúti baleset okozásával vádolt fiatalember nem nyilatkozott a bűnösségről, az ügyvéd a szakértői vélemények létjogosultságát kifogásolta. Novemberben folytatódik a tárgyalás.

Szerdán hatalmas tűz volt Hajdúnánáson egy silóban, az épület teljes terjedelmében égett; a hajdúnánási, a hajdúböszörményi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Hortobágy baleset haon
Kisteherautó és személyautó karambolozott a 33-as főút 82-es kilométerszelvényénél  Hortobágy térségében
Fotó: Tóth Imre

Halálos baleset történt csütörtökön este Hortobágy közelében, ahol személyautó és kisteherautó ütközött össze. Mindkét jármű az árokba borult, az egyikből a motor is kiszakadt. A kisteherautó az ütközés után ki is gyulladt, mellette az avar is égett ezer négyzetméteren. A személyautó roncsai alá szorult sofőrt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kisteherautóban ketten ültek, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Sor került egy vádemelésre is a héten: áprilisban Berettyóújfaluban nagy mennyiségű bontatlan, többféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a NAV munkatársai egy jövedéki ellenőrzés során. Az ügyészség most nyújtotta be a vádiratot.

A hét aztán egy vidám fesztivállal zárult: több mint 150 bográcsban rotyogott a harcsapaprikás Tiszacsegén, az idei harcsapaprikás-főző fesztiválon. Amikor a Haon a helyszínre érkezett, akkor már többen szisszentettek egy védőitalt, a gyerekek édességgel a kezükben kergették egymást, ha pedig megfáradtak, akkor leültek a fűbe a Tisza partján. Szólt a muzsika, a füstöt vágni lehetett, hiszen már mindenki alágyújtott a bográcsoknak.


 
 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában