Maugli Kupa

2 órája

Újra megtartották az állami gondozott gyerekek focitornáját Debrecenben

A szombati eseményen Széles Diána alpolgármester is részt vett. A Maugli Kupa immár 18. alkalommal várta a gyerekeket.

Haon.hu

Immár 18. alkalommal rendezte meg a Bihari Államigondozottak Egyesülete (BAGE) a Maugli Kupa nevű sporteseményt, a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő gyermekek focitornáját, adta hírül Facebook-oldalán Széles Diána. Debrecen alpolgármestere hozzátette, a kupa fontos közösségi élmény minden évben, új ismeretségek, barátságok születnek, a csapatjáték pedig erősíti az együttműködést, növeli az egymás iránti bizalmat.

maugli kupa debrecen
A Maugli Kupa az egymás iránti bizalmat is erősíri
Forrás: Facebook / Széles Diána

A bizalom kialakulása az állami gondozott gyerekek esetében különösen fontos, mivel sokuknál hiányoznak a stabil családi kapcsolatok. Minden ilyen rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek érezzék a környezetükből feléjük irányuló bizalmat, és ők is merjenek bízni. Gondoskodó városként ők is számíthatnak ránk

– írta Széles Diána, aki egyúttal köszönetet mondott Buzás Lajos elnöknek és a BAGE szervezőinek 18 éves kitartó munkájukért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában