Iskolakezdés

2024.09.03. 20:32

Megkezdődött az új tanév Körösszegapátiban is

Vmirjáncki József

A kis elsős diákok izgatottan várták az iskolakezdést

Forrás: Vmirjáncki József

Az iskolások többsége már várta a szeptembert, melynek fő eseménye az iskolai év megkezdése. Bármennyire eseménydús volt a nyári szünet, már várták az osztálytársakkal, a barátokkal a találkozást. A táborok sokasága lehetőséget adott sok diáknak az utazásra, szép tájak megismerésére, barátkozásra. Mindezekhez nagy segítséget kaptak a központi támogatások pályázataitól, valamint a helyi önkormányzat is nagymértékben támogatta az utazni vágyó diákokat.

A kis elsős diákok izgatottan várták a tanévkezdést
A kis elsős diákok izgatottan várták a tanévkezdést
Forrás: Vmirjáncki József

Az iskola megújulva várta diákjait, míg Pintye Edit, a körösszegapáti iskola intézményvezetője bejelentette, hogy az új tanév megkezdésének nincs semmilyen akadálya, mindenki megkapta a tankönyveket, a tantárgyakat tanító pedagógusok is biztosítva vannak. A helyi önkormányzat a más településről járó diákok utaztatását, és a napi háromszori étkezést is biztosítja.

Kedves szavakkal köszöntötték az iskolai tanulmányaikat kezdő kis elsősöket is. Daniné Farkas Anikó óvodapedagógus vezetésével verseket mondtak, köszöntek el az óvodától, majd Karap Józsefné tanítónéni köszöntötte a kicsiket. A tanévnyitó ünnepség után a diákok az osztályokat tanító pedagógusokkal elvonultak tantermeikbe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában