Heti hírösszefoglaló

5 órája

Debrecennek is megvolt a saját kis árvize, csak a csónakok hiányoztak a Derék utcáról

Csőtöréssel kezdődött, főzőversenyekkel ért véget az elmúlt hét. A kettő közt a yoUDay csúcsosodott ki.

Haon.hu

Étteremnyitás, a yoUDay nevű stadionshow, gazdasági beruházás elindítása, mentőautó balesete is ott volt a múlt hét eseményei között. Mindenekelőtt azonban, ha a Duna által okozotthoz hasonló árvíz nem is, de egy méretes csőtörés indította a szeptember 16-22 közötti hét eseménysorát Debrecenben, ahol a Derék utcán tengelyig álltak az autók hétfőn este a vízben. A Debreceni Vízmű munkatársai gyorsan léptek, a hiba kijavításáig kizárták a vízszolgáltatásból a Derék utca 163-269. szám alatti ingatlanokat, hajnalra pedig a beavatakozás nyomait is eltüntették, már csak néhány tócsa árulkodott az éjjeli izgalmakról. 

Hatalmas csőtörés volt a debreceni Derék utcán
Hatalmas csőtörés volt a debreceni Derék utcán
Forrás: Kiss Annamarie

Kedden megnyílt a Nagyerdő egyik ikonikus étterme, a Pálma. A teljesen felújított vendéglátóhelyről tulajdonosa, Boros József beszélt a Haonnak, és a nyitás előtti napon megengedte fotósunknak, hogy ízelítőt adjon a hangulatból.

A múlt héten még mindig tartott a hajtóvadászat a szeptember 11-én tragikus körülmények közt elhunyt hajdúböszörményi családanya feltételezhető gyilkosa után. A rendőrség közzétette a férfi tetoválásának képét, és az is kiderült, hogy valószínűleg bicikliről autóra váltott menekülés közben a  gyanúsított.

Debrecen youday haon
Hatalmas show-műsorral nyitotta a tanévet a Debreceni Egyetem 
Fotó: Kiss Annamarie

A yoUDay idén is mindent vitt

Szerdán egymásnak feszültek az égitestek, mi pedig elárultuk a Haon olvasóinak, mely csillagjegyekre lesz a legnagyobb hatással a telihold.

De addig is, míg fent ilyenek történtek, idelent hatalmas bulival indította a Debreceni Egyetem az idei tanévet. A Nagyerdei Stadionban megrendezett, immár hagyománynak mondható yoUDay ezúttal sem okozott csalódást, látványos show-val, fergetes partival, lánykéréssel okozott felejthetetlen perceket a közönségnek.

A hét közepén az is kiderült, hogy bár az őszi Mihály napi nagyvásár idén is elmarad, „hűlt helyén”, azon a hétvégén két vásárnak is örvendhetnek a cívisvárosiak, mely események nem zavarni, inkább kiegészíteni fogják egymást.

Debrecen régiségvásár haon
A mindig népszerű régiségvásár október közepén sem marad el
Fotó: Kiss Annamarie

Csütörtökön újabb, teljeskörű látogatási tilalom lépett életbe a Debreceni Egyetem Klinikai Központban, ezúttal a Kenézy Gyula Campus Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán.  

Mentőautó került bajba

Pénteken reggel baleset ért egy mentőautót a debreceni mentőállomásnál. Információink szerint érintőlegesen ütközött egy mentőautó egy személyautóval, a mentő egy jelzőtáblát is kiütött. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

A hét utolsó munkanapján hatalmas beruházásalapkövét tették le Debrecenben: a Harro Höfliger Hungary Kft. új, kétszintes gyártócsarnokot épít. Juhász Csaba ügyvezető több tekintetben is egyedülállónak nevezte a projektet.

Ahogyan az mostanában lenni szokott, a hét ezúttal is gasztronómiai fesztiválokkal zárult. Balmazújvároson félszáz bográcsban rotyogtak a pörköltek, például birsalmás sertésragu, Hajdúdorogon pedig többféle lecsót, és még borzot is főztek!

főzőverseny Hajdúdorog haon
Jókedvű főzőversenyekkel zárult a hét
Fotó: Kiss Annamarie

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában