Átverés

2 órája

Nem lehet fél évig egy ezresért DKV-zni, ne dőljön be a csalóknak!

Újabb átverés terjed a Facebookon, egy adathalász oldal 6 havi bérletet hirdet 1000 forint alatti összegért. A DKV-nak természetesen semmi köze az egészhez, azt kérik az utasoktól, ne nyissák meg a hirdetést.

Haon.hu

Augusztusban már figyelmeztetett egyszer a DKV, hogy adathalász csalók kínálnak akciós bérleteket a nevükben – akkor a Debrecen Tömegközlekedési Térképe nevű oldal házalt a kamuajánlatokkal fizetett hirdetésben a Facebookon –, a közlekedési cég azonban októberben is hasonló átverésre hívta fel az utasok figyelmét.

Már megint csalók próbálnak visszaélni a DKV nevével
Már megint csalók próbálnak visszaélni a DKV nevével
Forrás: Napló-archív

Mint írták, ezúttal a „Debrecen tömegközlekedés” oldal próbál visszaélni a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. nevével.

A poszthoz mellékelt képernyőfotó alapján az oldal 6 havi utazást kínál mindössze 950,50(!) forintért, amiből természetesen egy szó sem igaz.

DKV-jegyet, bérletet csak hivatalos forrásból

A cég rámutat, hogy a DKV Zrt. által forgalmazott jegyeket és bérleteket kizárólag a www.dkvejegy.hu oldalon, a jegypénztárakban, értékesítési pontokon, jegyautomatákban, a járművezetőnél vagy a járműveken elhelyezett QR-kódon keresztül vásárolhatnak.

Amennyiben ilyen hirdetéssel találkoznak, kérjük ne nyissák meg, hanem jelentsék azt

– írták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában