Közös ünnep

2 órája

Ebéddel, tortával és ajándékcsomagokkal várták a hajdú-bihari falu időseit

Ezúttal is megtartották a hagyományos ünnepséget. Körösszegapáti időseit iskolások és óvodások műsora is szórakoztatta október 5-én.

Vmirjáncki József

Évtizedek óta hagyomány Körösszegapátiban, hogy októberben a község lakossága a településen élő időseket ünnepli. Így volt ez múlt szombaton is: a 63. évüket betöltött nők és férfiak meghívást kaptak az őket köszöntő rendezvényre, akik pedig igényelték, azoknak fuvart is biztosítottak.

Idén októberben is köszöntötték a körösszegapáti időseket
Idén októberben is köszöntötték a körösszegapáti időseket
Forrás: önkormányzat

Tarsoly Attila polgármester a rendezvényen elmondta, hogy elismerés és tisztelet jár azoknak, kik életük során megteremtették azokat a körülményeket, melyekben a ma fiataljai élnek. Nekik köszönhetők a jelen eredményei, melyért köszönet jár.

Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az ország felelős vezetői is munkálkodnak azért, hogy a szépkorúak élhessék a munkájuk után megérdemelt nyugodt és egészséges életet. A településeknek lehetőséget kínálnak idősek nappali klubjának kialakítására, de arra is, hogy idősek otthonát alakítsanak ki, melyre egyre nagyobb az igény.

Énekeltek is a körösszegapáti időseknek

Ezután külön köszöntötték és megajándékozták a 70-es, 80-as éveikben járó nőket és férfiakat. Az emléklapokat és az ajándékot Tarsoly Attila polgármester és Szűcsné Nagy Ildikó, a helyi családsegítő szolgálat vezetője adta át. Az eseményen Körösszegapáti iskolásai és óvodásai is köszöntötték az időseket, de Karczagi-Nagy Zoltán életműdíjas nótaénekes és húga, Galsi-Nagy Andrea műsorát is hallhatták a megjelentek. Az ebéd és a torta sem maradt el, utóbbit a helyi napközi szakácsai készítették.

Idén októberben is köszöntötték a körösszegapáti időseket
Az óvodások műsora
Forrás: önkormányzat

Az ünnepség végén a szervezők ajándékcsomagot nyújtottak át a megjelenteknek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában