Nagyon aranyos!

4 órája

Hihetetlen cuki állatok érkeztek Monostorpályiba

A Debreceni Egyetem és a Magyar Természettudományi Múzeum szakemberei hét fokozottan védett földikutyát engedtek szabadon Monostorpályiban, erősítve ezzel az ottani állományt.

Haon.hu

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem munkatársai Természetvédelmi Őrszolgálatukkal közösen októberben hét egyed fokozottan védett magyar földikutyát engedett el az Igazgatóságuk vagyonkezelésében álló Monostorpályi legelőn, ezzel is növelve és erősítve a jelenleg itt élő állományt. Ez a ritka állatfaj csak elvétve kerül szem elé, mivel szinte egész életét a föld alatt tölti – olvasható a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldalán.

A földikutya szinte egész életét a föld alatt tölti
A földikutya szinte egész életét a föld alatt tölti 
Forrás: Facebook / Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Az elengedett egyedeknek a szakemberek egy rövid mesterséges járatrendszert készítettek - bár idővel minden egyed kialakítja saját túrásláncait, a kezdéshez külön „hálókamrával” és elegendő táplálékkal kedveskedtek nekik.

A múzeum munkatársai az állatokból vérmintát vettek a genetikai vizsgálatokhoz, valamint chippel is ellátták őket.  A magyar földikutya  fokozottan védett, természetvédelmi értéke 1 millió forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában