Szakácsverseny

3 órája

Világbajnokságot nyert a fiatal debreceni szakács

Ifjúsági kategóriában remekelt a fiatal szakács. Nyikos Patrik az első magyar győztes ebben a versenyben.

Haon.hu

Nyikos Patrik, az ifjú világbajnok

Fotó: Napló-archív

Az ifjúsági szakácsvilágbajnokság több mint 50 éves történetében először nyert magyar szakács. A Debrecenből elszármazott Nyikos Patrik ráadásul hazai pályán hódíthatta el a világbajnoki címet – tudatta a Világgazdaság. A Chaine des Rotisseurs világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokság nevű megmérettetésén először nyert magyar versenyző, Nyikos Patrik, aki a 2023-as Bocuse d’Or-on commis-ként is szerepelt. Számára dupla öröm, hogy a szervezet idén, 2015 után ismét Magyarországon tartotta a versenyt. A világverseny második helyezettje a kanadai Sydney Hamelin, a harmadik a norvég Siriyaporn Rithisirikrerg lett. 

Nyikos Patrik Debrecen haon
Nyikos Patrik nemrég Boros László-díjat vehetett át; a képen tanárával,   Tóth Lajos szakáccsal
Fotó: Napló-archív

Az idei döntőn 19 versenyző vett részt öt kontinensről. A Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságon a versenyzőknek nem egy alaposan begyakorolt menüsort kell elkészíteniük, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott meglepetéskosár tartalmának felhasználásával kell 4 óra alatt egy 3 fogásból álló menü 4 adagját letenniük az asztalra.

Nyikos Patrik Debrecenben tanulta a szakmát

Nyikos Patrik a Debreceni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolájában szerezte meg szakmai képesítését, idén májusban neki ítélte a Boros Lászlóról elnevezett ifjúsági gasztronómiai díjat a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai zsűrije;

 az elismerést először adták át. A fiatal szakács már németországi tapasztalatokkal is rendelkezik, dolgozott Debrecen egyik előkelő éttermében, számos külföldi séfversenyen szerepelt sikerrel, most pedig a főváros kétszeres Michelin-csillagos éttermében tevékenykedik.
Itt írtunk bővebben róla:

Mint akkor megírtuk, Nyikos Patrik a díj átvételét követően elmondta, hogy fiatal tinédzserként nagybátyja birtokán segédkezett különböző rendezvényeken, és többek között Boros Lászlóval is főztek együtt, aki rendkívül inspirálta pályája során.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában