Mozaik Med

16 órája

Több mint ezer debrecenit mozgatott meg a fagyos reggelen a közösségi futás – fotókkal

A mellrák elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet a jótékonysági rendezvény. A közösségi futáson sokan részt vettek.

Hajnal László

A hideg ellenére is sokan futócipőt húztak

Forrás: Czinege Melinda

A meglehetősen csípős idő sem tántorította el a debrecenieket egy vasárnap reggeli frissítő testmozgástól. Melegítőben, vastag zokniban, sportfelszerelésben, hosszú kabátban, fejpántban várták az  I. Globus – Mozaik Med kezdetét. Serényen emelgették a résztvevők a lábaikat a Vekeri-tó zúzmarás füvén, legtöbben egy forró teát szorongatva a bemelegítésig.

Rengetegen gyűltek össze a közösségi futásra
Rengetegen gyűltek össze a közösségi futásra
Forrás: Czinege Melinda

Családok, magánemberek, párok, civilszervezetek is részt vettek az eseményen. Számos taggal jelen volt a Mozdulj, Debrecen!, valamint a debreceni bölcsődékbe járó gyermekek, szüleik és nevelőik is. A kisebbek és a jótékonysági céllal érkezők számára 1,3 kilométeres futótávra is lehetett jelentkezni, de egészen a több mint 10 kilométeres szakaszra is nevezhettek a résztvevők.

Közösségi futással az emlőrák ellen

Dr. Illés Lóránt emlősebész, transzplantációs sebész, a Mozaik Med Sportegyesület egyik alapítója, egyúttal az I. Globus – Mozaik Med versenyigazgatója köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy már az első alkalommal megrendezett közösségi futáson legalább ezren vettek részt, a regisztrált futók száma pedig elérte a 600 főt. Mint mondta, igyekeztek megszólítani a gyermekeket is különböző családi programokkal.

Az október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a legkülönbözőbb helyeken hívjuk fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára és a megelőzésre.

Az egyesületnek fontos célkitűzése a sportolással való ösztönzés az egészséges életmód népszerűsítésére. Debrecenben, Nyíregyházán és a tokaji hegyen is rendszeresen szerveznek futásokat – mondta beszédében Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. 

Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és dr. Illés Lóránt emlősebész, transzplantációs sebész
Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és dr. Illés Lóránt emlősebész, transzplantációs sebész
Forrás: Czinege Melinda

Az esemény fővédnöke lényegesnek tartja, hogy Illés Lóránt orvosként egy fontos ügy mellett áll ki. Emellett kiemelte a közösségi összetartás erejét is.

A köszöntők után zenés bemelegítésre szólították a debrecenieket, majd rajthoz álltak a nevezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában