Nyílt nap

2 órája

Lézerpuskával és VR-ral is csábították a diákokat a Kratochvilbe

Nyílt napot tartott nemrég a debreceni honvéd középiskola. Az eseményen sok-sok program közül lehetett válogatni, többek között alaki bemutatót is rendeztek a kratochvilesek.

Haon.hu

Nyílt napot tartott a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium október 14-én, közölte a honvédség hivatalos oldala. A nyílt nap megnyitóját az iskola alakuló terén tartották, ahol az intézmény igazgatója, Fekete András őrnagy köszöntötte a megjelent szülőket és érdeklődő diákokat. Az intézmény és az ott zajló oktató-nevelő munka bemutatása előtt arra kérte az érdeklődőket, hogy nyitott szemmel járják végig az egyes helyszíneket, és tegyék fel az esetleg felmerülő kérdéseiket is.

debrecen kratochvil nyílt nap
Sok programmal készült a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium
Forrás: Honvédelem.hu

Külön kiemelte: ha hiteles képet szeretnének kapni az itt zajló életről, akkor a nyílt napon résztvevő oktatók mellett a növendékeket is kérdezzék. Valamennyien szívesen megosztják tapasztalataikat és élményeiket az érdeklődőkkel. A megnyitó részét képezte a 12. b osztály alaki bemutatója is.

Érdeklődők a debreceni honvéd középiskola nyílt napján
Alaki bemutatót is tartottak a honvéd középiskola nyílt napján
Forrás: Honvédelem.hu

Honvédségi bemutató is várta a leendő kratochvileseket

Ezt követően több helyszínen párhuzamosan zajlottak bemutatók és előadások. Az iskola tornacsarnokában kialakított, folyamatosan megtekinthető standoknál az elektronika, a VR és a lézerpuska-lövészet világába nem csupán betekintést nyerhettek a diákok, hanem ki is próbálhatták azokat. A látványos cselgáncsbemutató mellett a hagyományőrzők bemutatói is népszerűnek bizonyultak, olvasható a beszámolóban.

Az iskola tantermeiben megtartott összefoglaló kiselőadásokon az intézmény bemutatása mellett a technikumi és gimnáziumi osztály eltérő képzési rendszerét és a nyelvtanulási lehetőségeket ismerhették meg az érdeklődők, valamint bepillantást nyerhettek a kollégiumi életbe is.

Azoknak pedig, aki még nagyobb távlatokban gondolkodnak, és már a katonai hivatás iránt is érdeklődnek, az udvaron a honvédség statikus bemutatói nyújtottak segítséget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában