Módosult menetrendek

2 órája

Menetrend-változás Debrecen környékén: módosításokat jelentettek be idén ősszel

Újítások léptek életbe a közösségi közlekedésben. Összegyűjtöttük, mely területeket és hogyan érinti a menetrend-változás 2024 őszén Hajdú-Bihar vármegyében.

Balogh Efraim

A MÁV járatait is érint az őszi menetrend-változás

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Szokás azt mondani, hogy az ősz a változás időszaka, valami újnak, másnak a kezdete. Így van ez a közösségi közlekedéssel kapcsolatban is, számos közleményt találtunk többek között új járatokra, időpontokra és megállókra vonatkozóan, ezért összegyűjtöttük, mely területeket, mikortól és hogyan érinti a menetrend-változás 2024 őszén Hajdú-Bihar vármegyében

menetrend-változás hajdú-biharban, haon, debrecen
Nemcsak vonatokat, hanem a Volánbusz és DKV járatait is érinti a menetrend-változás 
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Rengeteg a menetrend-változás 2024 őszén Hajdú-Biharban

Kezdjük a sort a MÁV menetrendjének módosult változatával. Az évszakváltás elején arról számoltak be közleményükben, hogy (szeptember 2-tól) a 105-ös, a 108-as és a 109-es vonalon is változik majd több vonat menetrendje

Új közvetlen vonat (6650) indul hétköznapokon 5:24-kor Nyírábrányból Debrecen érintésével a Macs Ipari parkhoz. A Hortobágyról 15:26-kor induló vonat (6613), mely Macs Ipari Parktól 16:15-kor megy tovább, hosszabb útvonalon, Debrecenen át egészen Nyírábrányig közlekedik, Vámospércsen pedig autóbuszos csatlakozást biztosít a társaság. Az alábbi felsorolásban még részletesebben kifejtették a változásokat: 

  • Tiszalök, Tiszavasvári, Hajdúnánás és Debrecen között a reggel 8 óra körüli bejutásra és a késő esti hazajutásra vonatkozóan is történtek módosítások
  • a Hajdúnánásról 4:04-kor induló vonat (36619-es járatszám) 16 perccel később és hosszabb útvonalon, Tiszalöktől közlekedik. Debrecenbe 5:21-re érkezik és csatlakozást biztosít a Budapest felé közlekedő Hortobágy EuroCity-re (EC 140), illetve következő Cívis InterRégió-hoz (6129-es járatszám),
  • Tiszalökről 4:09-kor induló vonat (36629-es járatszám) 58 perccel később közlekedik, Debrecenbe 6:38-kor érkezik,
  • Tiszalökről 5:09-kor induló vonat (36639-es járatszám) 41 perccel később közlekedik hétfőtől szombatig, 7:21-re érkezik Debrecenbe,
  • Debrecenből az utolsó késő esti járat hosszabb útvonalon, Tiszalökig közlekedik: hétfőtől csütörtökig és vasárnap 22:40-kor, pénteken 23:00-kor, szombaton 22:10-kor indul (36638/36658/36668-as járatszám).
  • A Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony (108-as) vonalon több hajnali, illetve reggeli vonat menetrendje is módosul néhány perccel.
    Az említetteken túl az kiderült, hogy a Debrecenből 2:39-kor a Nyugati pályaudvarra induló Cívis InterRégió (6009-es járatszám) 5:01-kor Üllőn is megáll, emiatt Szolnoktól a jelenlegi menetrendhez képest 3 perccel korábban közlekedik.

Ami még Debrecent illeti, 

3:34-kor és 4:34-kor a Nyugati pályaudvarra induló Cívis InterRégiók (6019, 6029-es járatszám) Debrecen és Cegléd között 1 perccel korábban közlekednek, Monorierdőn nem állnak meg. A jelenlegi menetrend szerint a Kál-Kápolnáról 4:23-kor Kisújszállásra induló vonat (36510-es járatszám) 20 perccel korábban közlekedik, így biztosítva 5:53-kor Kisújszálláson csatlakozást a Debrecen felé tartó Tokaj InterCity (IC 682-es járatszám) vonatra.

menetrend-változás hajdú-biharban, haon, debrecen
Hallgatott a lakosokra a DKV, ez látszik Debrecen helyi menetrend-változásaiban
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Debrecen autóbuszos közlekedése is módosult: változott a DKV és a Volánbusz menetrendje is

Térjünk át a vonatokról a buszokra, ugyanis a Volánbusz Zrt. is bejelentette, hogy október 7., hétfőtől léptek érvénybe módosítások, noha, nem olyan mértékben, mint a MÁV-nál. A következőképpen alakul a menetrend-változás Hajdú-Biharban: a 4476-os, munkanapokon 15:00-kor Hajdúszoboszló, Nagyhegyes és Balmazújváros között közlekedő járat 10 perccel később, 15:10-kor indul.

Végezetül, a DKV Zrt. se maradhat ki a sorból, mivel közleményben jelentették be, hogy 

október 7-től módosul a DKV menetrendje. Néhányat említünk a teljesség igénye nélkül: kivonnak és újraindítanak járatokat, illetve több lakóövezetben is örülhetnek majd a lakosok, mivel egyszerűbb lesz eljutni a belvárosba. Ezeket a változásokat az alábbi cikkben gyűjtöttük össze:

A vasúti és távolsági autóbuszok menetrendjében országos szinten változások vannak, számos helyen jóval drasztikusabb módosításokkal, mint vármegyénkben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában