Flashmob

2024.07.11. 18:51

Te is láttad? Kukákkal vonultak ki a Csapó utca közepére a debreceni fiatalok – fotókkal, videóval

Dobosok rázták fel a Csapó utcát csütörtök délután. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ütőhangszeres hallgatói a XXIII. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájához kapcsolódóan flashmobbal hívják fel a klasszikus zene értékeire és a zene fontosságára a debreceniek figyelmét.

Balogh Efraim

Mintha a karneválon lettünk volna, csak virágok nélkül… Hangos dobszó rázta fel Debrecen belvárosát a csütörtök délutáni kánikulában, ugyanis a XXIII. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémia programjaihoz kapcsolódóan kivonultak Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ütőhangszeres hallgatói.

A Zeneművészeti Kar ütőhangszeres hallgatóinak flashmobja a debreceni belvárosban
A Zeneművészeti Kar ütőhangszeres hallgatóinak flashmobja a debreceni belvárosban
Forrás: Molnár Péter

Feszes ritmusokat diktáló pergődobok, csattogó cintányér, és mindenfelé, karneváli atmoszférát teremtő síp és shaker… Mindez része volt a koreográfiának, és ha valaki a galériánk, illetve videónk alapján azt gondolná, hogy a kukák rontottak az összképen, ne essen tévedés áldozatául: ezúttal nem a „klasszikus” értelemben vett szemetesként, hanem hangszerként tekinthetett rá a közönség.

Seprűvel is ütöttek a Zeneművészeti Kar hallgatói

Gondolták volna, hogy nem csak két dobverővel lehet megszólaltatni a dobokat? Természetesen volt erre is példa, viszont gyakran bővítették a repertoárt akár három verőre is, és alkalmaztak többfajta verőt (például seprűt) is, noha volt, aki egyetlen darabra se tartott igényt, kizárólag kezeivel mutatta meg, hányféle hangot tudnak ezek a hangszerek kiadni. A fiatal zenészek szó szerint ütős előadást produkáltak, és ezt meg is hallgathatják olvasóink.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában