Debreceni Virágkarnevál

2024.08.20. 19:52

Díjazták a karnevál győztes virágkocsiját – fotókkal

Papp László polgármester az esti ünnepségen rámutatott, a rendezvénynek olyan népszerűsége van, mint Covid-járvány előtt. A virágkarnevál legszebb virágkocsijának a Magyar Postáét választották.

Kosztin Éva

Kedd este a Csokonai Fórumban adták át a díjat a Debreceni Virágkarnevál közönségkedvenc virágkocsija mögött álló Magyar Postának.

A Magyar Posta virágkocsija lett az idei virágkarnevál közönségkedvence
A Magyar Posta virágkocsija lett az idei virágkarnevál közönségkedvence
Forrás: Czinege Melinda

Papp László: a virágkarneválnak fantasztikus jövője van

Az ünnepélyes díjátadón Papp László, Debrecen polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

A Debreceni Virágkarnevál egy olyan, hat évtizedre visszanyúló, történelmi jelentőségű eseménye a városnak, amely minden évben kihívás elé állítja a szervezőket: hogyan lehet újra és újra innovatív, új élményt adó rendezvényt bemutatni? Ennek a megoldásában segítenek testvérvárosaink Japántól Mexikóig, illetve azok a szervezetek, amelyek jelentős támogatást biztosítanak a rendezvény sikeres lebonyolításához

– fogalmazta meg.

Hozzátette, az elmúlt napok történéseire visszatekintve úgy érzi, a karneválnak fantasztikus jövője van. – Nehéz évek vannak mögöttünk, de az idei karneváli hét olyan népszerűségnek örvendett, ami a Covid-járvány előtti időszakot idézte meg – mondta a polgármester.

Az est elismeréseit Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője és Papp László adta át a Debreceni Virágkarnevál támogatóinak, illetve a virágkocsikat indító vállalatok képviselőinek. Utolsóként szólították a közönségdíjas kiállítót: idén a Magyar Posta kompozícióját választották a legszebbnek.

A közönségkedvenc virágkocsinak járó díjat Szőllősi Béla, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának igazgatója vette át Papp László polgármestertől
A közönségkedvenc virágkocsinak járó díjat Szőllősi Béla, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának igazgatója vette át Papp László polgármestertől
Forrás: Czinege Melinda

A karneváli menetről a lenti cikkben számoltunk be, mind a 12 virágkocsiról, valamint a felvonulás résztvevőiről is láthat benne képeket.

A virágkocsikat aztán délután a Nagyerdei Stadion mellett állították ki, a reggel szintén felvonuló oldtimerek kíséretében. Fotók, videó itt:

Az államalapítás ünnepén Szent István király Dósa nádor téri szobrát is megkoszorúzták, az ünnepségről itt számoltunk be:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában