futsal

2021.05.22. 11:44

MVFC: Trencsényi János szerint lépésről lépésre kell haladniuk a sikerek érdekében

A Mezei-Vill futsalcsapatának nem sok ideje volt megünnepelni, hogy a hétfői, Haladás elleni győzelmével megnyerte a rájátszást, hiszen szombaton 13 órától a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban már elődöntőt játszik a Magyar Kupában.

20200926 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE NBI futsal labdarúgó mérkőzés. képen: DE LUIS YUBERO #41 RÁBL JÁNOS #9

Fotó: Napló-archív

Az MVFC az Újpesttel csap össze, a győztes pedig vasárnap 19 óra 30 perctől a – szintén szombati – Veszprém–Nyírgyulaj elődöntő nyertesével vívhat meg a fináléban.

Trencsényi János | Fotó: Napló-archív

A mérkőzést megelőzően az újfalui együttes pályaedzője, Trencsényi János beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Kedd hajnalban értünk haza Szombathelyről, úgyhogy aznap pihentünk, utána pedig az volt a lényeg, hogy akiből sokat kivett a hétfői bajnoki, vagy kisebb sérülést szedett össze, az minél hamarabb regenerálódjon. Kielemeztük, hogy mik az Újpestnek az erősségei, illetve melyek azok a pontok, ahol viszont lehet keresnivalónk. Pénteken még edzettünk egyet, aztán viszont már utaztunk Budapestre, mert szombaton korán kezdődik a találkozó – mondta.

Lépésről lépésre

Az egykori csapatkapitány kiemelte, hogy azon múlik a gárda sikere, hogy mennyire tudnak mentálisan felkészülni az elődöntőre. – Sok meccsen vagyunk túl és rengeteget edzettünk ebben az idényben, az együttes készen áll a megmérettetésre. Most értünk el a célegyenesbe, amiért egész évben dolgoztunk, innentől mindenkinek át kell éreznie, hogy a legfontosabb időszak előtt állunk. Nagyon lényeges viszont, hogy lépésről lépésre koncentráljunk a feladatokra, mert ha túl messzire tekintünk, akkor megbotlunk az első előttünk lévő akadályban. Az Újpestet annak ellenére nem lehet leírni, hogy a bajnokságban az Alsóházban szerepelnek, mert jó játékminőséget képviselnek légiósokkal megerősödve, illetve egy korábbi szövetségi kapitány, Frank Tamás január óta az edzőjük, aki biztos, hogy nagyon jó munkát végez. Nekünk azonban nem is lehet más a célunk, csak a győzelem, mert be akarjuk bizonyítani, hogy mi vagyunk Magyarország legjobb csapata, ezért a kupát és a bajnokságot is meg kell nyernünk – fogalmazott Trencsényi János.

A Mezei-Vill FC Újpest elleni elődöntőjét szombaton 13 órától az MLSZ hivatalos YouTube-csatornája élőben fogja közvetíteni, a vasárnap 19 óra 30 perckor kezdődő döntő – amiben nagyon reméljük, hogy az MVFC is részt vesz majd – pedig az M4 Sport+ (Duna World) csatornán lesz látható.

Bakos Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában