futsal

2021.06.09. 08:00

MVFC: mint aki az utolsó csatájába indul

Trencsényi János szerint a koncentráció és a hatékonyság lesz a döntő a szerda esti összecsapáson.

MVFC-Haladás Bajnoki döntő 3. forduló 5-3

Fotó: Napló-archív

A Mezei-Vill FC a férfi Futsal NB I. három győzelemig tartó döntőjének a negyedik mérkőzésére készül, ahol eddig összesítésben a Haladás vezet 2–1-re. A szombati újfalui győzelem után szerdán 19 órától megint Szombathelyen lépnek pályára a felek.

A találkozó előtt Trencsényi János, az MVFC pályaedzője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Az első két vereséggel végződő meccs után úgy éreztem, hogy egy kicsit megtörtünk, de szombaton jó játékkal nyertünk otthon, így most mi vagyunk feljövőben. A Haladást szerintem megviselte, hogy kikaptak, de már eltelt azóta pár nap, minden azon múlik majd, hogy egyik-másik oldalon hogyan alakulnak a fejekben a dolgok – fogalmazott.

Nem a szép cselek kellenek

Trencsényi János | Fotó: Molnár Péter

A szakember szerint nagy különbség volt az első két találkozóhoz képest, hogy taktikusabban játszott a berettyóújfalui együttes. – Az első összecsapásokon jól szerettünk volna futsalozni, aztán a két zakó után rájöttünk, hogy nem ez a lényeg hanem az, hogy melyik gárda hatékonyabb, ki akarja jobban a sikert. Ez olyan mint egy háború, itt nem azon múlik a győzelem, hogy ki milyen szép cselt csinál, vagy mennyit passzol. Főleg, mert ezekben benne van a rizikó, és láthattuk is, hogy sok labdát eladtunk, hiába az egyéni kvalitás, talán túl színeztük egyszer-kétszer a helyzeteket. A pontrúgásokból bekapott gólok pedig egyértelműen a koncentráció hiányát mutatják. Talán az elején azt hittük, hogy nekünk ez a bajnoki győzelem jár, pedig ez nem így van, hanem keményen meg kell érte dolgozni – mondta.

A regeneráció nagyon fontos

Trencsényi János hangsúlyozta, hogy nagyon kiélezett meccs vár rájuk Szombathelyen. – Szerintem a Haladásnál is érzik, ha szerdán nem nyernek, akkor utána szombaton nekik borzasztó nehéz dolguk lesz nálunk.

„Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz majd a győzelemért a Vas megyei csapat és a szurkolóik is, úgyhogy fel kell rá készülnünk.”

Tudjuk, hogy ott is hasonló a helyzet, mint nálunk, sok meccs és rengeteg edzés van a lábakban, előfordul néhány kisebb-nagyobb sérülés, vagy izomfáradtság. Sokat számít majd, hogy melyik alakulatnál frissítenek hatékonyabban. Azt gondolom, hogy nekünk hosszabb a padunk, amennyiben ezt megfelelően alkalmazzuk, akkor döntőnek bizonyulhat majd. Úgy kell készülnünk, mint aki az utolsó csatájába indul, mert ha kikapunk, akkor vége. Ha így állunk hozzá, akkor nem lehet baj – mondta.

Hideg fejjel

Az MVFC egykori csapatkapitánya szerint, ha szerda este nyernek, akkor a mindent eldöntő ötödik találkozót ők várhatják majd egy minimális lélektani előnnyel, de ehhez meg kell tartaniuk az előző meccs hatékonyságát. – Kevesebb kockázatot vállaltunk, egy-két passz után már indultunk be az üres területekre és ez működött. Sok futásra kell kényszerítenünk a Haladást, amivel fel tudjuk őket őrölni. Nagyon fontos, ha esetleg gólt kapnánk, akkor sem szabad elveszítenünk a fejünket, ugyanúgy csinálni kell mindent tovább, ahogy meg lett beszélve – mondta.

A Haladás VSE–Mezei Vill FC férfi Futsal NB I. bajnoki döntőjének a negyedik mérkőzését szerda este 19 órától az M4 Sport élőben közvetíti majd.

Bakos Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában