Távozik Sovány Liza

2022.07.21. 21:36

Bíró lesz a DEAC futsalosából

A Debreceni Egyetem csapatának búcsút intő játékos elmondta, sokat őrlődött a döntés meghozatala előtt.

Sovány Liza a következő idényben már nem erősíti a DEAC női futsalcsapatát, mivel úgy döntött, a bíráskodásra szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni, olvasható a klub honlapján. A 20 esztendős játékos a 2021/22-es idényben a bajnokságban három gólt szerzett, míg a Magyar Kupában egy találatig jutott. A jó teljesítményének hála bekerült a nemzeti együttesünk bő keretébe is, bár az Európa-bajnokság négyes döntőjére már nem utazhatott, ennek ellenére életre szóló élményekkel gazdagodott.

Sovány Liza
Forrás: Napló-archív

– A játékvezetés és a futsal egyaránt közel áll a szívemhez, emiatt nem volt egyszerű a választás. Sok mindent mérlegeltem a döntés előtt, végül a bíráskodásra esett a választásom. Az előző idényben öt NB II.-es női mérkőzésen fújtam a sípot, szerintem nem nyújtottam rossz teljesítményt. Szeretnék bekerülni az élvonalbeli keretbe, ez a rövid távú célom, de szerintem az ember merjen nagyot álmodni, így bízom benne, hogy nemzetközi mérkőzést is vezethetek majd. Quirikó Vivien vezetőedzővel megbeszéltem, hogy olykor a lányokkal tréningezhetek, vagyis nem szakadok el teljesen tőlük, aminek örülök, ugyanis nagyon megszerettem őket. Idén megnyertük a bajnokságot és a Magyar Kupát, viccesen azt is mondhatnám, hogy a csúcson hagytam abba. Az, hogy a válogatottban bemutatkozhattam, már csak hab volt a tortán. A horvátországi felkészülési tornán nem kaptam ugyan sok játéklehetőséget, ennek ellenére értékes tapasztalatokkal a birtokomban jöhettem haza – nyilatkozta Sovány Liza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában