Labdarúgás

2024.06.12. 13:24

Foci Eb: Dánielfy Gergő elárulta, hogyan fogadna a magyarok meccseire

Az énekes nagy sikernek tartja, hogy a magyar válogatott kijutott a kontinensviadalra. Bár korábban nem követte a labdarúgást, az utóbbi időben a nemzeti csapat mérkőzéseit mindig megnézi, így a foci Eb ideje alatt is szurkol majd.

Tóth Huba Elemér

Dánielfy Gergő bízik abban, hogy továbbjut a csoportból a magyar válogatott

Forrás: Napló-archív

Már csak két nap, és elrajtol Németországban a várva várt foci Eb. A kontinensviadal miatt már Magyarország is futball-lázban ég, tapasztalhattuk ezt múlt hétvégén Debrecenben is. A cívisvárosi kötődésű, a sportolást közismerten preferáló Dánielfy Gergely a közelmúltban "A vívás mindenkié – Sztárok a páston" nevű rendezvényen is megmérettette magát – sikeresen, hiszen a viadalt meg is nyerte. Az énekes-színész az Origonak arról is beszélt, hogy mit vár a magyar labdarúgó-válogatottól. 

foci eb, magyar válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb Izrael ellen nyert Debrecenben, de a foci Eb-n nehezebb meccsek jönnek
Forrás: Napló-archív/Czinege Melinda

Követi az eseményeket

– Annyira nem kaptam foci-neveltetést. Keresztapukám szerette a futballt, az unokatestvérem járt is edzésekre, de nekem mindig a kosár és az NBA volt a favorit. Nem annyira követtem a magyar labdarúgó-válogatott szereplését, de természetesen a mostani idényt figyelemmel kísértem, nagy dolog amit most elértek – hangoztatta Dánielfy Gergő, aki arról is szót ejtett, hogy a barátaival valószínűleg majd egy kocsmában nézi a nemzeti csapat meccseit, és önkívületi állapotban fog szurkolni.

Dánielfy Gergő a magyaroktól továbbjutást vár a foci Eb-n

A skótokat szerintem biztos legyőzhetjük, Svájc azonban már nehezebb falat lesz. A németeket megvertük nem is olyan régen, éppen ezért a magyarok továbbjutására fogadnék, és nem csak azért, mert magyar a szívem

 – fogalmazott a videóban Dánielfy Gergő.

A magyarok pénteken Svájc ellen kezdik a tornát, majd jövő héten szerdán Németországgal játszanak, majd a skótok ellen zárják a csoportkört.

Foci Eb: a magyar-válogatott programja

  • 1. forduló:

június 14., péntek: Németország-Skócia, München 21.00

június 15., szombat: Magyarország-Svájc, Köln 15.00

  • 2. forduló (június 19., szerda):

Németország-Magyarország, Stuttgart 18.00

Skócia-Svájc, Köln 21.00

  • 3. forduló (június 23., vasárnap):

Svájc-Németország, Frankfurt 21.00

Skócia-Magyarország, Stuttgart 21.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában