Atlétika

2024.06.29. 21:21

Klekner Hanga országos csúcsot döntött!

A debreceni atléta fantasztikusan versenyzett. Klekner Hanga értékes pontokat szerzett az olimpiai kvalifikációs ranglistán.

Haon.hu

Klekner Hanga fantasztikusan teljesített

Forrás: NS-archív

Klekner Hanga női rúdugrásban megjavította saját országos rekordját a 129. atlétikai országos bajnokság első napján a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban. A DSC-SI versenyzője 4,57 méterrel ért el új csúcsot. Bár a 24 éves rekorder kétszer is hibázott 4,30 méteren, ezt követően 15 centiméterrel feljebb rakatta a lécet, és elsőre átvitte a 4,45-ös magasságot – számolt be az mti. 

Kleknernek innentől kezdve egy új verseny kezdődött, és egyből a hazai csúcsot jelentő 4,57 méteres magasságra ugrott, amelyet szintén elsőre sikeresen teljesített. A verseny zárásaként egyszer megpróbálta a 4,62 métert, azonban ez már nem sikerült neki. A debreceni atlétának a rekorddöntés értékes pontokat hozhat az olimpiai kvalifikációs ranglistán, amelyen jelenleg a 25. pozícióban van - a nyári játékokra pedig 32 versenyző biztosíthatja a helyét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában