Örömfoci

2024.06.08. 19:55

„Isten, áldd meg a magyart”: Győzelemmel utazik az Eb-re a válogatott! – fotókkal

Szoboszlai Dominikék gáláztak Izrael ellen. A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel hangolt az Európa-bajnokságra.

Orosz Krisztofer

Magyar labdarúgó-válogatott: Szoboszlai igazi vezérként játszott Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

Véget ért a várakozás: kilenc esztendőt követően pályára lépett a Nagyerdei Stadion gyepén a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink ellenfele Izrael volt, a meccs fontosságát pedig az adta, hogy pontosan egy hét múlva Svájc ellen elkezdi az Európa-bajnokságot Marco Rossi együttese. Több mint egy órával a kezdés előtt már több ezren voltak a lelátón a fantasztikus komplexumban, minden adott volt a remek mérkőzéshez. 

Magyar labdarúgó-válogatott, Sallai Roland, Nagyerdei Stadion, Debrecen
Magyar labdarúgó-válogatott: Sallai Roland remekül futballozott
Forrás: Czinege Melinda

A magyar labdarúgó-válogatott gálával indított 

A himnuszok után kezdetét is vette a találkozó, igazán érzelmes pillanatokon voltak túl a jelenlévők. A meccs elején a magyarok birtokolták többet a labdát, a helyzetek azonban elmaradtak. A hatodik percben Szoboszlai Dominik egy remek testcselt követően tekerte középre a labdát, Varga Barnabás ollózott, de a kísérlet a kapufán csattant. A 11. percben viszont Bolla adott hatalmas keresztlabdát a tizenhatoson belülre, amelyet Varga fejelt vissza Sallainak, aki nem hibázott (1–0). A 19. minutumban ismét szemkápráztató Bolla kötényt követően Varga Barnabás érkezett középen és egy higgadt mozdulattal be is passzolta az üres kapuba a labdát. Nem álltak le a magyarok, Sallait buktatták a büntetőterületen belül, de nem ítélt tizenegyest a játékvezető. A 21. percben ismét Varga volt eredményes egy csodálatos fejessel, szintén Bolla beadásából. Micsoda félidő Debrecenben! 

Győzelemmel hangoltunk az Európa-bajnokságra 

A fordulásra már nem jött ki Sallai és Lang sem, helyettük Gazdag és Fiola folytatta. A hangulat továbbra is pazar volt, igazi Eb-láz uralkodott a stadionban. Ahogyan azt sejteni lehetett, kicsit visszább vett a magyar együttes, tekintve, hogy egy hét múlva már tétmeccs következik, érthető volt a döntés a játékosoktól. A magyarok első helyzetére a 67. percig kellett várni, Ádám Martin 25 méterről engedett el egy egészséges lövést, de Glazer hárított. Gulácsinak is akadt egy kis dolga, de továbbra is magabiztos volt a Leipzig hálóőre. Szépen csordogált a játék, de a Carpathian Brigade megállás nélkül szurkolt. Kleinheisler is megtornáztatta az izraeli kapust, aki magabiztosan hárított. Az utolsó 15 percre Nagy Zsolt is beszállt, Kerkez Milost váltotta. A 84. percben Nagy Zsolt lépett ki egy pazar keresztlabda után, de lövése a kapufán csattant. Az állás már nem változott, így Marco Rossi alakulata magabiztos sikert aratott, amely nagyon fontos lehet a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság szempontjából. 

 

Magyarország–Izrael 3–0 (3–0) 

Debrecen, Nagyerdei Stadion Vezette: Pereira 

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola 46.), Orbán, Szalai – Kerkez (Nagy Zsolt 78.), Styles (Kleinheisler 41.), Bolla – Szoboszlai (Csoboth 58.), Sallai (Gazdag 46.) – Varga (Ádám 58.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi. 

Izrael: Glazer – Dasa, Hofmayster (Safuri 30.), Shlomo, Arad (Nachmias 30.), Gropper – Shamir (Gordana 30.), Lavi, Kinda (Gizacho 46.) – Biton (Altman 90.), Baribo (Melamed 68.) Szövetségi kapitány: R. B. Shimon 

Gól: Sallai 1–0 (11. perc), Varga 2–0 (18. perc), Varga 3–0 (21. perc) 
 

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában