Karate

2024.06.03. 17:22

Rácz Viktória és Balázs Panni is dobogóra állhatott Valenciában

Remekül szerepeltek a Shogun SE karatékái a spanyolországi kontinenstornán.

Molnár Szilárd

képen a Shogun SE csapata

Forrás: Shogun SE

Valencia adott otthont az idei felnőtt és junior Shinkyokushin karate Európa-bajnokságnak. A debeceni Shogun SE-t 6 fiatal versenyző képviselte 2024, akik kvalifikációs tornákon keresztül vívták ki az indulás jogát a az utóbbi idők legerősebb kontonenstornára.

Shogun SE, Rácz Csaba, Rácz Viktória, Balázs Panni, karate, Európa-bajnokság
Balról Rácz Csaba és Rácz Viktória
Forrás: Shogun SE

Formagyakorlatban (KATA) Balázs Panni és Berencsi Tímea a felnőttek, míg Rácz Viktória és Szabó Bence a juniorok között mérette meg magát. Küzdelemben a juniorok között léptek tatmira a hajdúságiak: Rácz Viktória (női +65 kg), Sólyom Gréta (női -65 kg), Pósán Zétény (férfi -65 kg) és Szabó Bence (férfi -65 kg) mérette meg magát.

A nagyszerű szereplés eredménye egy ezüst-, és egy bronzérem, vaalamint értékes helyezések. Rácz Viktória hétszer lépett tatamira, előbb formagyakorlatban jutott el a harmadik körig, így végül hetedikként zárt a a 18 versenyző közül. Ám ezután következett a slusszspoén, küzdelemben svéd, ukrán, román ellenfeleket legyőzve jutott a döntőbe, ahol litván riválisával két menetet küzdött, mely után a bírák a balti állami karatékát látták jobbnak. Biztosak vagyunk benne, hogy Rácz Csabának, a Shogun elnökének így is dagadt az apai büszkeségtől a keble, teljes joggal.          

Shogun SE, Rácz Csaba, Rácz Viktória, Balázs Panni, karate, Európa-bajnokság
Balázs Panni bronzérmet szerzett
Forrás: Shogun SE

A formagyakorlat hozta el a másik komoly shogunos sikert is: Balázs Panni a 32 fős mezőnyben dán, svéd és belga riválist felülmúlva egészen az elődöntőig menetelt, ám ott lengyel ellenfelén már nem sikerült túljutnia. Panni a bronzérmének köszönhetően ezúttal is felállhatott a dobogóra az Eb-n.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában