Választás 2024

2024.06.09. 17:11

Szavaztak a debreceni sportolók és sportszakemberek is

Az európai parlamenti és önkormányzati választás hamarosan véget ér. A debreceni sportvilág ismert alakjai is leadták szavazataikat.

Haon.hu

Csupán néhány óra, és véget érnek az európai parlamenti és önkormányzati választások Magyarországon. A debreceni sportolók és sportszakemberek is leadták szavazataikat.

Dombi Tibor, Senánszky Petra és Herczeg András is részt vett a szavazáson
Forrás: Napló-archív és Senánszky Petra-magánarchívum

Dombi Tibor szerint fontos, hogy megtegye a magáét

A DVSC élő legendája, Dombi Tibor portálunknak elmondta, folyamatosan fejlődik a város, amely a sportolók szempontjából sem mellékes tényező. 

Minden apró dolognak tudok örülni, a Nagyerdei Stadion például a mindennapjaim része. Büszke vagyok Debrecenre, bátran állítom, hogy a város fejlődik. Ha belegondolunk, elsőként kaptunk stadiont, van egy remek Főnix Arénánk, és még sorolhatnám. Remélem, a mindenkori városvezetés is folytatja majd ezt a tendenciát.

– A debreceni identitás még szerencsére bőven megvan. Szavazni is el szoktam menni, fontos, hogy én megtegyem a magamét – fogalmazott a cívisvárosi ikon.

Herczeg András kiemelte, hogy a jövőnkről döntünk

A DVSC Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Herczeg András szerint mindenkinek állampolgári kötelessége, hogy elmenjen szavazni.

– Szerintem Debrecen egy jól élhető, dinamikusan fejlődő város, szeretek itt élni. Mindig is fontosnak tartottam, hogy elmenjek szavazni, így ez most sem volt másképp. Úgy vélem, hogy szavazás az egyik legfontosabb állampolgári jog, amellyel ki tudjuk fejezni az álláspontunkat. 

A sportban tevékenykedők, sportolók, szakemberek is érzik ennek a súlyát, hisz a jövőnkről döntünk

– hangoztatta a Loki sikeredzője.

Senánszky Petra a fiatalokat is szavazásra biztatja

Senánszky Petra, a DSI Debrecen sokszoros magyar bajnok, országos csúcstartó úszója örömmel látta, hogy sok fiatal is elment voksolni. 

– Lényegesnek tartottam, hogy elmenjek szavazni, mert az én, a mi sorsunkról van szó. Örömmel láttam, hogy sok fiatal is volt voksolni, hiszen mi vagyunk a társadalom jövője, így különösen fontos, hogy véleményt nyilvánítsunk. 

Még ha valaki nem is feltétlenül szereti a politikát, az iksz behúzása után akkor is elmondhatta magáról, valamit tett azért, hogy maradjon vagy változzon a helyzet

 – nyilatkozta portálunknak az Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára készülő klasszis.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában