Helyi sport

2 órája

Győztes meccsen debütált Szilágyi Zoltán a kézilabda-válogatott kispadján

A női válogatott 9 góllal verte Romániát szombat este. A DVSC kézilabdacsapatának edzője, Szilágyi Zoltán most először ült ott segítőként Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány mellett.

Haon.hu

A női kézilabda-válogatott sokáig szoros felkészülési mérkőzésen 37-28-ra nyert a román csapat ellen Tatabányán, írja az MTI. A részben hazai rendezésű Eb-re készülő nemzeti csapatnál bemutatkozott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány segítőjeként az új másodedző, a Debrecen trénere, Szilágyi Zoltán.

A magyar válogatott a Magyarország - Románia női kézilabda felkészülési mérkőzés kezdete előtt
A magyar válogatott a Magyarország - Románia női kézilabda felkészülési mérkőzés kezdete előtt
Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nincsenek klubszínek, csak piros-fehér-zöld szívek

- hirdette a felirat a nézőtéren kifeszített egyik magyar zászlón.

Kiegyenlítetten indult a szombat koraesti találkozó, jól tartotta magát a román együttes, amelynek valamennyi játékosa hazája bajnokságában szerepel. A házigazda csapat Klujber Katrin vezérletével 13 perc elteltével tudott először számottevően eltávolodni (9-5). Bő negyedóra után a DVSC-s Füzi-Tóvizi Petrát kellett rövid ideig ápolni, a különbség pedig 2-4 gól között ingadozott, hátul a határozottság, elöl a pontosság hiányzott időnként a magyar válogatott játékából. Öt perc volt hátra a szünetig, amikor egy találatra közelítettek a vendégek (13-12), a játékrész hajrájában aztán Böde-Bíró Blanka védésének és néhány román hibának köszönhetően visszaállt a négygólos különbség.

Gyakorlatilag állva hagyta a románokat a magyar kézilabda-válogatott

A második félidőt friss szélsőkkel és kapuscserével kezdte meg a vendéglátó alakulat, Janurik Kinga rögtön védéssel nyitott. A lelátón fokozatosan gyarapodtak a nézők - vélhetően többeket akadályozott a pontos érkezésben az M1-es autópályán Biatorbágynál kialakult torlódás -, a magyar előny viszont nem nőtt hasonló ütemben, a szünet utáni percekben ismét előjött a válogatottnál az elmúlt időszakban ebben a periódusban rendre tapasztalható rosszabb teljesítmény: egyenlítettek a románok (19-19). A találkozó utolsó negyedébe lépve viszont sikerült ismét eltávolodni kissé a riválistól (25-22). A záró tíz percen belül fáradni látszott a megfiatalított, átalakulóban lévő román válogatott, egyre többet hibázott, ezt kihasználva pedig nyolc gólra ellépett Golovin Vlagyimir együttese (33-25). Noha Papp Nikoletta a hajrában megkapta a harmadik két percét és így a piros lapját, ez már nem befolyásolta a magabiztos magyar sikert, az utolsó percben pedig már tízig számolhatott a publikum, az addigi legnagyobb különbség kialakulását jelezve (37-27).

Szöllősi-Schatzl Nadine, Kuczora Csenge, Kácsor Gréta, Klujber, Márton Gréta és Simon Petra egyaránt négyszer volt eredményes, Böde-Bíró hét, Janurik három védéssel vette ki a részét a sikerből.

A két csapat 101. egymás elleni mérkőzését játszo tta, 34 román győzelem és kilenc döntetlen mellett ez volt az 58. magyar siker.

A magyar válogatott második őszi összetartása október végén lesz, akkor az olimpiai ezüstérmes, világbajnok francia együttessel játszik két felkészülési találkozót Toulonban, illetve Párizsban. A november 28-tól december 15-ig tartó kontinensviadal előtti közvetlen felkészülés során a csoportmérkőzések és a középdöntő magyarországi helyszínén, Debrecenben rendeznek felkészülési tornát november 22-től 24-ig a magyar mellett a szlovák és az ukrán csapat részvételével.

A tények

Felkészülési mérkőzés

Magyarország-Románia 37-28 (17-13)

Tatabánya, v.: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).

a magyar gólszerzők: Szöllősi-Schatzl, Kuczora, Kácsor, Klujber, Márton, Simon 4-4, Győri-Lukács, Vámos, Faluvégi 3-3, Füzi-Tóvizi 2, Bordás, Pásztor 1-1.

lövések/gólok: 50/37, illetve 43/28.

gólok hétméteresből: 0, illetve 2/1.

kiállítások: 8, illetve 4 perc.

piros lap: 1, illetve 0.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában