Díjátadó

2024.09.17. 15:37

A Pálmában már díjátadót is tartottak: ők lettek a legjobb strandröplabdázók – fotókkal!

Kellemes fogadtatásban volt részük. A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság négy kategóriájának nyertesei vették át elismeréseiket.

Tóth Huba Elemér

A kívül-belül megújult, hivatalosan kedden újranyitó Pálmát hétfőn délután már többen is szemügyre vették. A Nagyerdőn található ikonikus helyen már díjátadót is rendeztek: a Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság első helyezettjei vehették át csomagjaikat, okleveleiket és kupáikat a szezonban nyújtott kiváló teljesítményükért.

tikkadt szöcske
A Tikkadt Szöcske Strandröplabda Bajnokság díjátadóján: Szombathy András, Kozma Kitti, Boros József, Dobi Fanni, Kiss József, Pilka Gábor és Kiss Polli a Pálma teraszán
Fotó: Kiss Annamarie

Jó hangulatban telt mindenki számára

  • Az esemény főszervezője, Szombathy András büszkén mondta, hogy már 12 éve rendezik meg a bajnokságot, 2024 nyarán a versenyzők nyolc fordulóban mérhették össze a tudásukat. 

Hozzátette, hogy nagy örömükre nemcsak Hajdú-Bihar vármegyéből, hanem többek között Erdélyből és Felvidékről is érkeztek sportolók, ezáltal még jobb volt a színvonal. Részletezte, hogy minden kategóriában máshogy alakultak az erőviszonyok, a hangulatra pedig sose lehetett panasz. Reméli, hogy jövőre sokan visszatérnek, és a bajnokságot még sokszor megrendezhetik majd.

  • Az eseményen még Kiss Polli, az Eötvös DSE tehetsége Ady Endre „Őrizem a szemed” című költeményének verselésével köszöntötte a vendégeket,
  • továbbá Boros József, az étterem tulajdonosa is gratulált a győzteseknek.

Kihozta a maximumot, ezért büszke

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság felnőtt női kategóriájának I. helyezettje Kozma Kitti lett. – Mivel az Eötvös DSE-ben játszom, a klub által szervezett versenyeken mindig részt veszek. Az utóbbi három-négy évben próbáltam minden fordulóra eljutni. 

Jól indult a szezon, akkor megcéloztam, hogy megnyerjem a bajnokságot. Mindenből szeretem kihozni a maximumot, ez most összejött.

A beregfürdői forduló volt a kedvencem, de a hangulat nagyon jó volt Hajdúböszörményben is. Hiába álltam korábban már közel az elsőséghez, összesítettben most zártam először az élen. Jövőre is ez lesz a cél – hangoztatta a röplabdázó, aki végül hozzátette, azoknak mindenképp ajánlja a versenyt, akik rendszeresen szeretnek sportolni és strandolni.

Valóra vált az álma

Az U18 leány kategória legjobbja Dobi Fanni lett, aki a Haonnak elmondta, jól érezte minden játéknapon magát, és rendkívül izgalmasak voltak a meccsek. – Szeretek rivalizálni. Az utolsó, Debrecenben rendezett fordulóban dőlt el az elsőség, végig kiélezett volt a csata. Csak az lobogott a szemem előtt, hogy nyerjek.  Valóra vált az álmom, büszke vagyok, hogy én zártam az élen – fogalmazott a fiatal versenyző.

Két kategóriában is nyert a Tikkadt Szöcske bajnokság idei kiírásában

Érdekesség, hogy Pilka Gábor két kupát is elhódított – a felnőtt férfi és a mix kategóriában végzett elsőként

– A kezdetektől részt veszek a bajnokságban. Örömteli, hogy a férfi páros versenyben megvédtem a címem. Ahogyan tavaly, most is állandó partnerrel indultam, ez a közös sikerült. Arra viszont nem számítottam, hogy a mix kategóriában is nyerek. Ha a versenyt összességében nézzük, a beregfürdői forduló nálam mindent vitt. Amíg bírok mozogni, a Tikkadt Szöcskére mindig nevezek majd, hiszen az Eötvös DSE a szívem csücske. 

Pozitívum, hogy itt a játéktudástól függetlenül el mindenkinek el lehet indulni. Vannak olyanok, akik csak most kezdték, és már nyolc forduló alatt is rengeteget fejlődtek. Senki sem néz le senkit, mindenki korrektül játszik, és mindenki a tudása maximumát próbálja nyújtani. Így volt ez most, és így lesz jövőre is

– zárta mondandóját Pilka Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában