Licit

2 órája

Levetették a mezt, mégis repkednek a százezrek a DVSC-mezekért

A Loki játékosok – egy része – a szurkolók utasítására átadták mezeiket az őket mindig támogató ultráknak. A DVSC szinte kilátástalan helyzetben van, de így is szép összegekért kelhetnek el a meccsmezek.

Orosz Krisztofer

A DVSC lejtmenetétől volt hangos az elmúlt hetekben a magyar sportsajtó, amelyen az sem segített, hogy elfogadhatatlan vereséget szenvedtek el a debreceniek legutóbb a Paks ellen. Az ultrák nem rejtették véka alá a véleményüket, levetették a mezt a játékosokkal, ám nem az történt, amire a legtöbben számítottak – hogy ilyenkor megtartják a drukkerek a relikviákat –, inkább jótékony célt szolgálnak vele. – A meccs végén a játékosokkal levettettük a mezt, már akiben volt annyi, hogy ezen teljesítmény után kiálljon elénk. Ezzel a poszttal tájékoztatunk titeket, hogy a címerre letett mezeket a holnapi nap folyamán itt a Facebook oldalunkon árverésre bocsájtjuk. (A klubbal ellentétben nem a haszonszerzés érdekében). A befolyt összeget jótékony célra ajánljuk fel, legalább ennyi pozitívuma legyen a mai meccsnek – írták. 

DVSC, Loki, Licit, Debrecen
DVSC: Az ultrák levetették a mezt a játékosokkal
 Forrás: Czinege Melinda

DVSC: Szép összegek repkednek 

A Loki ultráinak kezdeményezésre – amelyet Facebook-bejegyzésben láthatnak – „beindultak” a relikviagyűjtők, egészen szép összegek repkednek a „licitháborúban”. Talán nem meglepetés, hogy Dzsudzsák Balázs mezére licitáltak – kedd délelőttig 150 ezer forintot – a legmagasabb összeggel. A második helyen, Brandon Domingues áll a maga 130 ezres cédulájával. A bronzérmes pozíciót Bárány Donát foglalja el 80 ezer forinttal. A bejegyzésből kiderül, minden futballista relikviájára érkezett licit, így biztosan nagy összeggel fogják segíteni a választott alapítványt a drukkerek. Sokan nem értettek egyet az ultrák reakciójával – például a korábbi sikeredző, Supka Attila sem –, de hagyjuk meg a szabad véleménynyilvánítást a szurkolóknak, akik akkor is teljes szívvel, büszkén álltak a csapat mögött, amikor épp az Ajkát fogadta a Loki az NB II.-ben, ők mindig ott vannak/voltak a klub mögött. Vélhetően ez a hétvégén sem lesz másképp, hiszen presztízst tekintve aligha következhetne fontosabb rangadó, mint a Fehérvár elleni, amelyen egy út lehetséges: a győzelem. A piros-fehéreknek nem lesz egyszerű dolga, hiszen egy vidéki meccs mindig nagy terhet is hoz magával, azonban ha szeretne a helyes ösvényre lépni Máté Csaba együttese, minden áron meg kell verni a székesfehérváriakat. 

A mezekre egyébként szerda 20 óráig lehet licitálni. 

Az NB I. állása: 

1. Ferencvárosi TC    8    7    –    1    15–5    21 

2. Puskás Akadémia    9    7    –    2    16–8    21 

3. Paksi FC    9    6    1    2    20–12    19 

4. MTK Budapest    9    6    –    3    15–9    18 

5. Újpest FC    10    5    2    3    15–7    17 

6. Diósgyőri VTK    10    4    3    3    9–10    15 

7. ETO FC Győr    9    3    2    4    10–12    11 

8. Nyíregyháza Spartacus    10    3    1    6    13–19    10 

9. Fehérvár FC    10    2    3    5    11–19    9 

10. Zalaegerszegi TE    9    2    1    6    10–15    7 

11. Debreceni VSC    9    2    1    6    11–18    7 

12. Kecskeméti TE    10    1    2    7    6–17    5

Az biztos, hogy sok ideje nincs felkészülni a következő meccsre a DVSC-nek, hiszen szombaton hatalmas rangadó vár a debreceniekre: a Fehérvárhoz látogat a Vasutas. 

Az előző forduló eredményei: 

10. forduló

Október 19., szombat

DVSC-Paks 0–5

DVTK–MTK Budapest 0–2

Újpest FC–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0

Október 20., vasárnap

Kecskeméti TE–Puskás Akadémia FC 0–3 

Zalaegerszegi TE FC–ETO FC Győr 1–2 

Ferencvárosi TC–Fehérvár FC 2–0 

A következő forduló párosításai: 

11. forduló

Október 25–27.

Nyíregyháza Spartacus FC–ZTE FC

Fehérvár FC–DVSC

Paksi FC–Kecskeméti TE

Puskás Akadémia–DVTK

MTK Budapest–Újpest FC

ETO FC Győr–Ferencvárosi TC


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában