Helyi sport

2 órája

Fordulatos mérkőzésen maradt alul Újpesten a DVSE-Master Good

Nem jött össze a pontszerzés a debreceni alakulatnak.

Haon.hu

Fordulatos mérkőzésen három góllal maradt alul Újpesten a DVSE-Master Good az OB1 2. játéknapján – számolt be róla a debrecenivse.hu. Mint írják, a fővárosiak a találkozó elejétől vezettek és habár többször sikerült egyenlíteni, végül nem jött össze a pontszerzés a debreceni alakulatnak. 

Ahogy az várható volt, tempósan és gyors gólváltásokkal indult a találkozó a Komjádiban. A hazaiak az első három percben kétszer is megszerezték a vezetést, melyet előbb Macsi Patrik, majd Andro Gagulics egyenlített ki. A negyed második fele is hasonlóan alakult, az utolsó gólra viszont ekkor még nem volt válasza a mieinknek. (4-3)

Hatékonyabban indította a második nyolc percet az Újpest és bő négy perc alatt négy gólos vezetésre tett szert, vendég részről egyedül Somorjai Sebestyén talált be. A játékrész végére aztán feléledtek a debreceniek is és az utolsó percekben hazai válasz nélkül lőtték a gólokat Berki Richárd vezetésével. A huszáros hajrának köszönhetően a félidőben már csak egy találat volt az UVSE előnye. (8-7)

A védekezés a harmadik negyedben működött a legjobban
A védekezés a harmadik negyedben működött a legjobban
Fotó: Nagy Anita / Forrás: dvse.hu

Fordulás után visszább vettek a lendületből a felek, legalábbis ami a góllövést illeti. A vendéglátó kétszer – miután Krémer Balázs kivédett egy büntetőt -, míg a debreceniek mindössze egyszer voltak eredményesek, Mihov Attilának köszönhetően (10-8).

A záró felvonás elején sikerült felzárkózni egy találatra, közelebb azonban már sajnos nem sikerült zárkózni. Az újpestiek jobban bírták a végét és kisvártatva már öttel vezettek. Habár az utolsó két gólt Pónya Tibor és Macsi Martin révén a DVSE szerezte, ezúttal ez kevés volt a pontszerzéshez.

Az UVSE az első perctől kezdve magához ragadta a vezetést és nem engedte ki a kezéből, a végén pedig kicsit ki is nyílt az olló. Nekünk ez még az út eleje és bőven van hova fejlődni. Sokat hibáztunk, amit majd átbeszélünk és bízom benne, hogy a következő meccsre már jobban fogunk játszani 

– nyilatkozta a találkozó után Kádár Kálmán vezetőedző.

Férfi Vízilabda OB1, 2. forduló

UVSE – DVSE-Master Good 14-11 (4-3, 4-4, 2-1, 4-3)

Gólszerzők: Baksa 4, Alekseev 3, Korbács 2, Labik, Herczeg, Hegedűs, Pintér, Tóth K., ill. Macsi P. 3, Mihov 2, Berki 2, Somorjai, Gagulics, Pónya, Macsi M.

Folytatás szombaton délelőtt tizenegykor a hazai pályán a PannErgy-MVLC-Miskolc ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában