Atlétika

2 órája

Elhunyt Mester János sokszoros válogatott debreceni atléta

Mester János sokszoros válogatott középtávfutó volt. A DASE és a DMVSC korábbi kiválóságát a Magyar Atlétikai Szövetség is gyászolja.

Haon.hu

Ismét gyászolunk: ezúttal Mester Jánost, a hetvenes évek kiváló középtávfutóját. A debreceniek (DASE, DMVSC) nagyszerű, sokszoros válogatott atlétája 1975-ben szabadtéri országos bajnokságot is nyert 3000 méteres akadályfutásban 8:45.2-es idővel, az egyéni csúcsa 8:34.8 volt 1979-ből – ezzel első lehetett volna versenyszámában az idei ob-n, sőt a tavalyin is. Mester Jánost 2009-ben a Magyar Atlétikai Szövetség alelnökévé is megválasztották, vagyis a versenyzéstől való visszavonulása után is kötődött szeretett sportágához. A honi atlétatársadalom fájdalommal búcsúzik a korábbi kiváló sportolótól és sportvezetőtől, aki életének 72. esztendejében hunyt el. Temetése október 25-én pénteken 13 órakor lesz a debreceni Szent Anna-székesegyházban, írja a Magyar Atlétikai Szövetség hivatalos weboldala.

magyar atlétika, atlétika, dase, dmvsc, mester jános
Mester János, a magyar atlétika egyik nagy alakja volt
Forrás: magánarchívum

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában