DVSC

2 órája

Halmosi Péter a mezlevételről: a szurkoló nem cserél klubot!

Vezetők, játékosok, edzők jönnek-mennek, de a drukker nem megy sehová. Halmosi Péter szerint utóbbiak jelentik a Debreceni VSC-t.

Molnár Szilárd

A szurkolók levetették a mezt a Debreceni VSC játékosaival

Forrás: Czinege Melidna

A DVSC-vel háromszoros bajnok Halmosi Péter szerint a szurkolóknak megvan a joguk ahhoz, hogy akár a mezeket is levetessék a játékosokkal, amennyiben megítélésük szerint úgy kívánja a helyzet. Márpedig a Loki nem a legszebb napjait éli mostanság, hiszen a legutóbbi négy bajnokiját zsinórban elveszítő gárda jelenleg kiesőhelyen áll az NB I.-ben, mindössze a még nála is nagyobb gödörben lévő Kecskemétet előzi meg a tabellán. A Paks elleni múlt szombati 0–5 remélhetőleg a mélypontot jelenti a Debreceni VSC idei szezonjában, hiszen a szurkolók a lefújás után levetették a mezt a játékosokkal, ami láthatólag nem mindegyik focistának volt ínyére, de végül az összes dressz lekerült az addigi viselőjéről, hogy aztán egy szerdán záruló jótékonysági árverésen új gazdára találjon majd.

Debreceni VSC, Halmosi Péter, Loki, DVSC, mez, szurkoló, balhé, DVSC balhé
Debreceni VSC játékosainak levetett mezei
Forrás: Czinege Melidna

Nem feltétlenül a szakmai stábbal van a gond a Debreceni VSC-nél

A HAON Halmosi Pétert, a DVSC háromszoros bajnok korábbi játékosát kérdezte a kialakult helyzetről.

A Cucu becenevű kiváló középpályásnak három és fél esztendő is elég volt ahhoz, hogy máig tartó szeretet és megbecsülés övezze a Loki-szurkolók körében, ami nem is csoda, hiszen ennyi idő alatt 104 tétmeccsen 20 gólt és 21 asszisztot jegyzett a piros-fehéreknél.

A 35-szörös válogatott futballista számára rejtély a Debreceni VSC idei eredménytelensége, főleg annak fényében, hogy tavaly nem szerepelt rosszul a gárda. 

– Persze már nem bajnokesélyes a csapat, azok az idők elmúltak, de Szrdjan Blagojevics ideje alatt úgy tűnt, ismét stabil a DVSC, aztán valahol megreccsent a történet. Én úgy tudom, a keret annyira nem változott a tavalyihoz képest, tehát nem feltétlen kellene, hogy ez történjen – ecsetelte a Király SE-ben máig aktív labdarúgó, aki szerint egy sikertelenség elsőként szinte mindig az edzőt veszik elő.

A mostani stábból Dombi Tibit, Éger Lacit és Máté Csabát személyesen is jól ismerem, de nem csak ez mondatja velem, hogy nem feltétlen a szakmai stábbal van a gond, inkább valami belső problémára vezethető vissza a mostani szereplés.

Debrecen egy különösen lokálpatrióta közeg a szurkolókkal, játékosokkal, vezetőkkel, ahova nehéz beilleszkedni külsősként. Máté Csabának nincs könnyű dolga, de tartom olyan felkészült szakembernek, hogy meg tudja oldani a helyzetet   – hangsúlyozta.

Debreceni VSC, Halmosi Péter, Loki, DVSC, mez, szurkoló, balhé, DVSC balhé
Halmosi Péter
Forrás: Bors-archív

Joga van a szurkolónak véleményt nyilvánítani

Halmosi Péter szűkebb pátriájában, Szombathelyen már átélt mezlevételt, igaz a lelátóról nézte, mert addigra a vezetők gyakorlatilag ellehetetlenítettek a Halin belül. –  Őszinte leszek, nekem nincs problémám a mezlevétellel. A szabályzatban ilyen biztos nincs, de úgy gondolom egy szurkolónak, ha kimegy a meccsre joga van szidni, joga van dicsérni, akár a mezt is levetetni. Ha ilyen történik az nyilván óriási szégyen, amit vállalni, elviselni kell, és a lehető leggyorsabban valahogy korrigálni. Számomra az ilyen azt jelenti, hogy a szurkolóknak fontos a klub.

Vezetők, játékosok, edzők jönnek-mennek, de a drukker nem megy sehová, ő jelenti az állandóságot, aki akkor is ott van a lelátón, ha a klub a legrosszabb napjait éli. Házat, kocsit, nőt cserélhetsz, de csapatot soha! Azt nem választunk, abba beleszületünk, vagy gyerekként valahogy belenövünk, és amíg futball lesz, ez így marad!

Emiatt mondom, a drukkerek miért ne nyilváníthatnának akár úgy is véleményt, hogy levetetik a mezt? Lehet, hogy pont egy ilyen sokk kell ahhoz, hogy kibillentse a csapatot a negatív spirálból. De ehhez kellenek a karakterek is, akik magukra veszik a felelősséget, és elkezdik húzni a csapatot. Sajnos ezekből a karakterekből egyre nagyobb a hiány a mezőnyben, de remélem a Lokiban vannak – mondta el Halmosi Péter, aki bízik benne, hamarosan ismét a sikerekről, és nem a DVSC balhéiról szól majd a debreceni futball.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában