Magyarország

2007.11.29. 11:32

Felháborító az intézkedés! De nem nálunk!

<p>Nyíregyháza - Jövő év januártól megvonják a nyugdíjas bérletet a 65. életévüket be nem töltött idősektől! Negyven évet dolgoztam le becsülettel, 57 évesen jöttem nyugdíjba - fordult szerkesztőségünkhöz panaszával Nagy Mihályné.</p>

2. rész: A budapesti döntés nem érinti Nyíregyházán a helyi járatokra váltható nyugdíjas bérletek árát. A panaszos sajnos félreértette a HÉV-re vonatkozó sajtóhíreket.

A KM csütörtöki számában egy nyíregyházi nyugdíjas, Nagy Mihályné panaszát olvashatták. Sokan telefonáltak a Szabolcs Volánhoz érdeklődve, hogy igaz-e, ami az olvasói levélben megjelent, hogy jövő januártól megvonják a nyugdíjas bérletet a 65. életévüket be nem töltött idősektől?

Danku Andor, a Szabolcs Volán Zrt. helyi személyforgalmi üzletágvezetője elmondta, hogy a panaszos félreértette a különböző hírforrások által mintegy két hete – a nyugdíjasok által is váltható kedvezményes áru HÉV-bérletek jövő évi jelentős drágulásáról – megjelent híreket, miszerint jövő év januártól várhatóan megszűnik a 60 és 65 év közötti nyugdíjasok HÉV-bérleteinek állami támogatása, és e miatt jelentősen drágulnak majd a bérletek.

– Társaságunk nem tud arról, hogy helyi autóbuszjáratok esetében lenne ilyen szándék, így az intézkedés nem érinti Nyíregyházán a helyi járatokra váltható nyugdíjas bérletek árát, ami azt jelenti, hogy 2008. január 1-től a belterületekre érvényes nyugdíjas bérletek mindössze 100 forinttal, a külterületi bérletek pedig 120 forinttal fognak többe kerülni.

 

 

1. rész: – Drasztikus lépésnak tartom a döntést, miszerint jövő év januártól megvonják a nyugdíjas bérletet a 65. életéveüket be nem töltött idősektől!

Negyven évet dolgoztam le becsülettel, 57 évesen jöttem nyugdíjba. A döntés értelmében az érintett nyugdíjasoknak tehát dolgozói, teljes árú bérletet kell váltaniuk, ha tömegközlekedni akarnak.

A jelenlegi 1600 forintos díj tehát 3900 forintra emelkedik számunkra januártól. Ez felháborító! A kormány tudja-e, mennyi ezer kispénzű embertől vonja meg a kedvezményt? A képviselőknek persze megadják a több százezer forintos utazási költségtérítést, sokszor indokolatlanul, jogosulatlanul! – fordult szerkesztőségünkhöz panaszával Nagy Mihályné, nyíregyházi előfizetőnk.

Kapcsolódó cikkek:

- Palicz István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!